SRDJAN VRANCIC Cropix
IZNENAĐUJUĆA PRESICA

Bivši hrvatski reprezentativac kroz suze objavio kraj: ‘Ovaj čovjek nije samo legenda u svojoj zemlji!‘

Sportski direktor Maccabija unazad deset godina i 16 godina dio velikog kluba, najavio rastanak
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 11. studeni 2022. 12:26

Maccabi je u četvrtak izgubio kod kuće od Barcelone (79:86), bio je to treći poraz u sedam odigranih euroligaških kola, no nitko nije pričao o porazu protiv Šarasa Jasikevičiusa, bivšeg playa Maccabija i njegovih trupa iz Katalonije, jer je ispred mikrofona stao Nikola Vujčić, posljednjih deset godina sportski direktor kluba, a ranije i jedan od legendarnih igrača Maccabija, s kojim je 2004. i 2005. postao dvostruki europski prvak...

Uglavnom, nekadašnji hrvatski reprezentativac je kroz suze obznanio emotivnu odluku.

- U životu su mi samo dvije stvari važne, to je moja obitelj i to je Maccabi. Žut sam do kraja u duši. Trebalo mi je vremena da se pripremim za ovo. Već 30 godina košarka je moj život. Nisam imao vremena za sebe, a ni za svoju obitelj. Dio sam Maccabijeve obitelji 16 godina. Zajedno smo imali puno veselja i, naravno, malo nereda. Odlučio sam da ću na kraju sezone uzeti pauzu i napustiti Maccabi. Odlučio sam to reći, da budem iskren, i prema svojim prijateljima i supruzi. Imam samo dvije važne stvari u životu, svoju obitelj i Maccabi.

image
SRDJAN VRANCIC Cropix

Dodao je i ovo:

- Osjećam da imam obvezu biti iskren s vlasnicima Maccabija, s medijima i s navijačima, jer Maccabi zaslužuje takvu transparentnost. Pred nama je cijela sezona i to moram učiniti sada. Mislim da imamo sjajnu momčad sa sjajnom atmosferom i da možemo doći do najvećih postignuća.

David Federman, jedan od vlasnika Maccabija i veliki Vujčićev prijatelj je podvukao:

- Ovaj čovjek nije samo legenda u svojoj zemlji i nije to samo za svoju obitelj, on je legenda Maccabija i to ostati do zauvijek. Ne samo da je bio sjajan igrač, već je takva i osoba i mi ga volimo. Teško je pronaći riječi s kojima bih mu zahvalio u svoje i ime svojih partnera. Ne sumnjam da će i dalje ostati povezan s nama i mislim da je donio sjajnu odluku za svoju obitelj.

Shimon Mizrahi, predsjednik Maccabija također je bio emotivan

- Kad je stigao kod nas, otišao je u Asvel, s kojim je osvojio Kup i prvenstvo prvi puta u svojoj povijesti. Vratio se i pomogao nam da osvojimo sve naslove. Hvala na svemu.

I za kraj opet Vujčić:

- Od 16 godina koliko smo zajedno bilo je teških sportskih i poslovnih godina, ali puno više onih lijepih. Uvijek sam davao sve od sebe, a pri tome sam pokušavao biti dobar dečko i nikoga ne povrijediti. Čak i kad sam otišao u Asvel, shvatio sam da je to samo zato da meni bude bolje. Ne postoji neki drugi klub na svijetu kojega bih mogao nazvati domom osim Maccabija. Osjećam se Izraelcem više od Izraelaca, volim ovu zemlju i ove ljude - završio je Nikola Vujčić (44), koji će do konca sezone obnašati svoju funkciju, a onda, tko zna...

Linker
23. travanj 2024 01:13