23 GODINE POSLIJE

BRAVO Evo što je NBA megazvijezda napravila za majku Dražena Petrovića!

Jedna od najvećih zvijezda NBA lige i košarkaš novog prvaka Golden State Warriora, Stephen Curry, ispunio je obećanje koje je dao majci Dražena Petrovića uoči početka finalne serije protiv Cleveland Cavaliersa.
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 24. lipanj 2015. 21:10

Veliki košarkaš i očito veliki čovjek obećao je unaprijed da će pobjednički dres iz finala poslati Biserki Petrović u Hrvatsku, za Draženov muzej. Obećano - ispunjeno!

MVP regularnog dijela NBA-a i najbolji šuter lige prvo je svoju momčad odveo do pobjede u velikog finalu, a potom je majci košarkaškog Mozarta poslao povijesni dres. Povijesni jer su Ratnici naslov prvaka čekali punih 40 godina.

A priča s Draženom i Curryjem stara je 23 godine. Curry je Biserku Petrović upoznao kao četverogodišnjak na All Star vikend u Orlandu 1992. godine, a prekrasnom gestom odužio se Draženu, kao mnogi se slažu, majstoru s najpreciznijom rukom u povijesti košarke.

"Bit će mi čast da vidim svoj dres u Draženovom muzeju", poručio je Curry.

Inače, te 1992. godine, Biserka Petrović je na All Sar vikendu pored parketa čuvala malog Stephena 'da ne uleti na teren', kako je sama nedavno potvrdila. Za to su vreme Dražen i Stephenov tata Dell Curry, također sjajan šuter, sudjelovali u natjecanju za najboljeg 'tricaša' lige.









Linker
16. lipanj 2024 20:18