Damir Krajač/CROPIX
KOŠARKA

Cedevita slavila u Trnskom, Zagreb u završnici ispustio plus osam

Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 05. travanj 2012. 01:12

KK Zagreb je promjenom trenera oživio, ali nedovoljno za pobjedu protiv brojnije Cedevite (87-95 u produžetku) pred oko 1300 gledatelja u Trnskom.

Damir Markota (24 koša, 12 skokova, dvije asistencije) dugo je igrao simultanku, ali je potkraj utakmice ostao bez snage, kao što je njegovoj momčadi nestalo kisika nakon što su 38 minuta pretrčavali goste.

Zagreb je imao pa ispustio +8 (78-70) nešto više od dvije minute prije isteka “regularnog dijela”. Cedevita si nije dozvolila da prokocka pobjedu u 45. minuti u koju je ušla sa +5. Deset sekundi prije kraja Warren je pri 87-90 blokirao Ožboltovo polaganje. Suci su rekli “čisto”, domaći da je lopta dirala ploču, pa protestirajući zaradili tehničku.

- Želio sam da nakon 78-70 igramo “koš za koš” - rekao je trener “mrava” Dražen Brajković.

‘Mravi’ iznenadili

- Ne znam zašto Ožbolt prije ulaza nije gađao tricu, iako je bio sam, valjda se tako odlučuje kada nestane kisika - slikovit je bio trener koji je zamalo nadmudrio Dražena Anzulovića.

Ako ništa drugo, natjerao je favorita da se prilagođava slabijem suparniku, koji je zamaskirao da na raspolaganju ima samo jednog ozbiljnog visokog igrača - krilnog centra Markotu.

- Slab pristup proizveo je letargiju u obrani, i zbog toga sam dugo tražio petorku koja može igrati protiv ovakvog Zagreba. Na kraju nam je ipak obrana donijela produžetak - opisao je Anzulović, koji može biti zadovoljan i zbog toga što je Draper (19 koševa, pet asista, četiri skoka) napokon bio dobar i u ključnim minutama; čak je pogodio tricu za produžetak.

U nastavku je Anzulović pogodio i s uvođenjem Petrovića (8 skokova).

Slabo suđenje

U Trnskom se slabo sudilo, s nizom pogrešaka na štetu oba kluba. U protestima, posebno u završnici, glasniji su bili domaćini. Treneri nisu htjeli komentirati suđenje.

- Bih rado, ali ne smijem - rekao je Anzulović bojeći se novčane kazne.

Brajković je odgovorio istom rečenicom kao i kod pitanja o blokadi na Ožboltu.

- Ne želim o suđenju.

Linker
07. listopad 2024 06:23