Mario Petrović

 DAMIR KRAJAC/CROPIX
PROMJENA POD TORNJEM

Čelnik Uprave najveće hrvatske agencije za odnose s javnošću postao je novi predsjednik Cibone!

Dosadašnji prvi čovjek zagrebačkog kluba, Mladen Bušić, ostaje u Ciboni kao član Skupštine
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 29. studeni 2021. 18:34

Vijest na prvu zvuči jako iznenađujuće, ali ne možemo reći da je baš tako - neočekivana. Cibona je dobila novog predsjednika, zove se Mario Petrović, suvlasnik i direktor Millenium promocije, jedne od najvećih i najpoznatijih PR agencija ne samo u Hrvatskoj, nego i u regiji.

Dosadašnji predsjednik Mladen Bušić odstupio je svjestan da igra utakmicu u kojoj ne može pobijediti, jer nova vlast u Zagrebu još je ljetos tražila njegov odlazak. A bez podrške Grada Cibona u ovakvim tržišnim okolnostima ne može opstati...

Bušić unatoč svemu nije želio napustiti klub, nego je ljetos osnažio momčad, potpisao nekoliko novih sponzora, ali i pronašao predsjednika za kojeg drži da će biti dobro rješenje za bolju Ciboninu budućnost.

"Današnjim imenovanjem g. Marija Petrovića novim predsjednikom KK Cibona, završava proces imenovanja novih ljudi u sva Tijela Kluba (Skupština, Nadzorni odbor, Počasni predsjednik, Upravni odbor, Direktor), a time i tranzicija Kluba u smislu potpune depolitizacije i demokratizacije KK Cibona. Zahvaljujem se svima koji su nam u tome pomogli, a novom vodstvu Kluba, stručnom stožeru i igračima, želim uspjeh, kako na poslovnom tako i na sportskom planu, na radost svih naših navijača i sportskih prijatelja. Heja heja Cibosi!", kazao je Bušić.

Mario Petrović je poduzetnik te komunikacijski i marketinški stručnjak s više od 30 godina poslovnog iskustva. Suosnivač je i predsjednik Uprave Millenium promocije, najveće agencije za odnose s javnošću i komunikacijski menadžment u Hrvatskoj te jedne od najvećih u regiji, a koja uspješno posluje 22 godine. Osnivač je i vlasnik te predsjednik Upravnog vijeća Visoke škole za komunikacijski i turistički menadžment Edward Bernays, jedne od najuspješnijih greenfield investicija u hrvatsko visoko obrazovanje. Dugogodišnji je član Nadzornog odbora Jadranka Grupe kao najvećeg turističkog lanca na Lošinju. Aktualni je predsjednik Nadzornog odbora Hrvatske udruge za odnose s javnošću kao krovne strukovne organizacije.

Tijekom profesionalne karijere vodio je brojne komunikacijske kampanje i projekte za neke od najvećih domaćih i internacionalnih kompanija, kao i niz političkih kampanja u Hrvatskoj i inozemstvu. Specijalizirao se za agencijske odnose s javnošću s naglaskom na krizni menadžment i odnose s medijima.

Tijekom 22 godine bio je komunikacijski savjetnik renomiranih sportskih organizacija, ali i najvećih korporacija u Hrvatskoj i regiji među kojima se nalaze Pliva, Croatia osiguranje, PBZ, Jadranka Grupa, Adris Grupa, Hrvatski nogometni savez i Hrvatski olimpijski odbor. U zadnjih nekoliko godina iskoračio je i u područje restrukturiranja kompanija, gdje je sudjelovao kao voditelj multidisciplinarnih stručnih timova.

Svoju je karijeru počeo kao novinar u Glasu Koncila, a nastavio kao glavni urednik Doma i Svijeta, priloga za iseljeništvo koji je izlazio u inozemnom izdanju Večernjeg lista. Kroz niz godina bio je suradnik mnogih medija, pa tako i HTV-a, gdje je snimao priloge za Program religijske kulture i Program za iseljeništvo.

"KK Cibona je emocija koja je duboko utkana u srž i bilo građana grada Zagreba. Kao jedan od vodećih sportskih brendova na ovim prostorima, KK Cibona je i dio velike hrvatske sportske priče o uspjehu. Upravo zato je naš zadatak kao novog vodstva maknuti politiku iz Kluba i vratiti u klub vjerne sponzore i još vjernije navijače, te sve bivše igrače i one koji ovom velikom klubu žele iskreno dobro i uspjeh. KK Cibona i Zagreb žive oduvijek za košarku, tako je bilo prije i uvjeren sam da će tako biti i u buduće. U poslovnom smislu KK Cibona treba novi početak i čiste račune, a to je ključan preduvjet da bi se klub mogao vratiti na mjesto koje i zaslužuje", izjavio je Mario Petrović prilikom stupanja na funkciju predsjednika KK Cibona.

Mladen Bušić ostaje u klubu kao član Skupštine.

Linker
20. travanj 2024 14:22