ELSA/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Elsa/getty Images/profimedia
NOVA IMENA

Cibona dovela dva pojačanja: Reprezentativac Južnog Sudana i bivši NBA igrač stigli pod Toranj

Barber se ekipi iz Draženovog doma pridružuje nakon što je proteklu sezonu nastupao za FC Porto
Piše: HinaObjavljeno: 06. rujan 2024. 12:26

KK Cibona u petak je potpisala dva nova pojačanja - Amerikanca Anthonya Barbera i Petera Joka iz Južnog Sudana, objavili su iz zagrebačkoga kluba.

Barber se ekipi iz Draženovog doma pridružuje nakon što je proteklu sezonu nastupao za FC Porto u prvoj portugalskoj ligi. Barber je u dosadašnjoj karijeri nastupao za velik broj klubova, a posebno se ističe nastup u NBA-u za Atlanta Hawkse u sezoni 2021-2022.

S visinom od 185 cm, Barber igra na poziciji playmakera i svojim je nastupima ostavio značajan trag u sezoni 23-24, kada je u prosjeku postizao oko 19,6 poena po utakmici, uz 4,7 skokova, 5,2 asistencije i 1,1 ukradenu loptu po utakmici.

Uz Barbera Cibonu će pojačati i Peter Jok, 198 centimetara visoko krilo, reprezentativac Južnog Sudana. Nedavno je za navedenu reprezentaciju nastupao u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i na Olimpijskim igrama u Parizu.

Jok je karijeru izgradio igrajući u Sjedinjenim Američkim Državama i Europi. Njegov košarkaški put započeo je na koledžu Iowa, gdje je igrao od 2013. do 2017. godine. Nakon koledža, Jok nije izabran na NBA draftu, ali je igrao u ljetnoj ligi za New Orleans Pelicanse, te je potpisao s Phoenix Sunsima.

Iako nije zaigrao nijednu utakmicu za Sunse, nastupao je za njihov razvojni tim Northern Arizona Suns.Nastavio je karijeru u Europi, gdje je nastupao za francuski Cholet Basket i UCAM Murciju u Španjolskoj. U sezoni 2023.-2024. potpisao je za Sioux Falls Skyforce, a nakon nekoliko mjeseci prešao u kanadski klub Ottawa BlackJacks.

Linker
06. rujan 2024 12:26