Dino Repeša

 TOM DUBRAVEC Cropix
KUP KREŠIMIR ĆOSIĆ

Cibona lovi trofej, Repeša poručuje: Bundović može slaviti rođendan, ali tek u subotu nakon finala

Cibona je preskočila Dubravu i plasirala se u treće uzastopno finale Kupa te će danas od 20 sati loviti treći uzastopni, deseti ukupno trofej u ovo natjecanju
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 17. veljača 2024. 14:40

Cibona je odigrala kud i kamo ozbiljniju utakmicu u polufinalu Kupa, nego je to bila ona četvrtfinalna protiv Kvarnera. Da je momčad Dina Repeše bolje služio šut, od skromnih 4-20 za tri poena, ulazak u finale bio rezultatski uvjerljiviji od končanih 80:67 s koliko su svladali Dubravu. I izborili treće vezano finale, dok će večeras od 20 sati tražiti Vukovi i treći vezani, deseti ukupno Krešin kup. Iako i dalje imaju samo šestoricu seniora.

Iako vanjski šut nije služio Cibonu, premda je Kenan Karahodžić na otvaranju utakmice navijestio da bi Dubrava mogla biti ozbiljna, Cibona je radila razliku u igri dva visoka igrača, Domagoja Vukovića i Filipa Bundovića. Otkako je Bundović zaigrao ove sezone, u ovoj ga je utakmici Repeša puno više tražio na post igri, što je, vjerojatno bio dio taktike ne samo za polufinale, nego i za samo finale. Uostalom, ta unutarnja igra Cibone, natjerala i oba Dubravina centra, Karahodžića i Ivana Jurića na pet osobnih grešaka, pa je i time put u finale Cibone bio otvoren.

Imala je Cibona 24:14 na otvaranju druge dionice, nakon što je otvorila drugu četvrtinu serijom 12-0. Međutim, Dubrava se nije predavala, povezivao je igru momčadi Marijana Bagarića Stellan Rajaofera, pa se na poluvrijeme otišlo 43:34.

Cibona je i dalje bila ozbiljna, u boljem ritmu nego u četvrtfinalu, pa je opet podigla prednost do 80:53. Tu je Dino Repeša počeo izvlačiti svoje poluge, pa je Cibona zaključila utakmicu s četiri juniora i Ivanom Perasovićem, a Dubrava je u tom intervalu na kraju napravila niz od 14-0 i stigla do konačnih 67:80.

- Znali smo da nas u polufinala čeka jednostavniji raspored, ali znamo i da nas već u subotu čeka finale. Vidjet ćemo koliko će snage ostati za tu borbu za trofej. Kroz sezonu smo se navikli igrati u ovoj rotaciji, ali nije mi drago da je klub u takvoj situaciji. Prebacio bih presing na našeg protivnika u finalu, jer u tom ogledu bit ćemo mi momčad koja nema što izgubiti. U finalu smo, i idemo na glavu, po obranu naslova - kazao je Domagoj Vuković nakon ulaska u finale.

Dino Repeša, trener Vukova je dodao:

- Imali smo problema sa šutem i tu je ležao razlog zašto već na koncu prvog dijela nismo imali osjetniju prednost. Međutim, iskoristili smo našu prednost u centarskoj igri. sada smo 40 minuta do trofeja. Neće biti lako, ali stisnut ćemo zube. Ne bojimo se, maksimalno smo spremni. Kako za momčad, tako će ovo finale biti i za mene veliki motiv, jer sam u Češkoj igrao dva finala Kupa i oba izgubio. Nadam se trećoj sreći.

S obzirom na to da je u petak Filip Bundović punio okruglih 30 godina, za kad je zakazano slavlje?

- Bundović ima dozvolu za slavljem, ali tek nakon finala - nasmijao se Repeša.

I za kraj Marijan Bagarić, Dubravin trener:

- Želim Ciboni sreću u finalu, jer iz naše je perspektive bolje izgubiti od kasnijeg osvajača trofeja. Zadovoljan sam, usprkos poraza, jer su dečki dali sve od sebe. Cibona je bila favorit, dok smo ih mi držali do same završnice na terenu sa svim snagama. Veseli me i što se nismo raspali u dva navrata kad je Cibona otišla na veliku prednost.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 05:32