Ivan Velić
 RANKO SUVAR/CROPIX Cropix
ŠOK POD TORNJEM

Cibona nakon dvije uzastopne pobjede smijenila trenera Velića i na klupu dovela čovjeka iz Srbije!

‘Treneru Veliću se zahvaljujemo na svemu što je napravio za naš klub u prethodne dvije i pol sezone‘
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 31. siječanj 2021. 22:29

Iako je Cibona između srijede do nedjelje svladala Borac, a i Krku (78:69), s čim je ovoj momčadi nanijela i drugi poraz ove sezone, pa će u bilo kojem međusobnom krugu Cibona biti ispred momčadi iz Novog Mesta, nakon utakmice treneru Ivanu Veliću uručen je - otkaz.

I sam Velić nije mogao doći sebi suočen s činjenicom da ga se klub rješava nakon dvije vezane pobjede i u dva tjedna u kojemu se napada prvi trofej sezone, Kup Krešimira Ćosića. Znao je Velić jako dobro kako bi mu moguće neosvajanje Kupa značilo i kraj na klupi Vukova, tako se sve namjestilo u posljednje vrijeme, ali nije očekivao otkaz - nakon dvije pobjede.

Kako bilo, Cibona bi već u utorak mogla predstaviti novog trenera, a on će biti Vlada Jovanović. Nije to Vlado Jovanović, koji nekada osvojio s Partizanom ABA ligu i trenutačno vodi Megu. Riječ je o Vladimiru Jovanoviću, koji će u ožujku napuniti 37 godine i koji je trener od 2012. godine, a osim jedne sezone u kojoj je bio trener juniora Zvezde, cijelo je vrijeme proveo u FMP-u.

Tu je, pak, nakon što je odradio sjajnu lanjsku sezonu, smijenjen početkom ove sezone. I barem mjesec dana njegovo se ime vrti u pričama oko Cibone, a oni koji znaju više, u svemu tome vide još jednu, očito neraskidivu vezu između čelnika Cibone i gazde Zvezde i FMP-a, Nebojše Čovića.

Kako bilo, Jovanović je talentirani trener, iako nema zvučno ime za ove prostore, riječ je o dobrom stručnjaku, misle u Cibone sjajnom za razvoj Roka Prkačina, Lovre Gnjidića, Matea Drežnjaka, Tonija Nakića i Danka Brankovića.

I sve to može piti vodu, ali ostaje pitanje zašto je Cibona posegnula za trenerom rođenom u Mladenovcu, dok u Zagrebu, bez posla i kluba sjedi Slaven Rimac, koji je, nota bene, s Cibonom osvojio ABA ligu. I dokazan je u radu s mladim igračima, sjetite se samo Darija Šarića ili one momčadi Cedevite s kojom je igrao u HT Premijer ligi dok nije preuzeo kormilo od Sita Alonsa.

Jovanović bi trebao debitirati na klupi Vukova u četvrtfinalu Kupa sa Škrljevom u srijedu, a kako je ova smjena očito planirana dugo, ne treba dvojiti da je u posljednje vrijeme ovaj srpski trener i te kako proučavao Ciboninu igru.

Inače, dodajmo još kako je Roko Prkačin odigrao kontra Krke svoju drugu utakmicu u karijeri ABA lige u kojoj je otišao na dvadeset poena, a i prvi put je to bilo protiv Krke. Usput je uhvatio šest lopti i podijelio tri asista. Također, treba podvući kako je izvan onih 12 igrača koji su se skidali u dresove ostao Filip Bundović, koji, po svemu sudeći, odlazi iz Cibone, jer je dolascima Damira Markote i Darka Planinića te povratkom Danka Brankovića s posudbe, pao u drugi plan.

No, priča večeri ipak je bila Velićeva smjena, koji je imao ugovor i za sljedeću sezonu, pa će se sasvim sigurno i naplatiti od Vukova. Bilo je ranije temelja za smjenu trenera pod Tornjem, no Cibona je propustila reagirati kad je možda trebala, a odlučila se za smjenu kad je to bilo posve neočekivano. Nakon dvije pobjede u ABA lige nad direktnim suparnicima u borbi za ostanak i uoči završnice Kupa.

I tko, na kraju dana, zna hoće li Cibona sad osvojiti Kup, nitko neće znati bi li ga osvojio Velić, ali ukoliko Cibona 13. veljače ne podigne Krešin trofej, netko će za to biti odgovoran. I to je jasno. Ili, ako ne osvoji i prvenstvo, koje je, eto, Velić osvojio i kad je u susjedstvu bila - bogata Cedevita.

Priopćenje Cibone

Ovim putem obavještavamo javnost kako su Košarkaški klub Cibona i trener Ivan Velić završili dvoipolgodišnju suradnju, objavili su iz Cibone.

Ivan Velić je u Cibonu došao u lipnju, 2018. godine. U sezoni 2018./2019. osvojio je trofej za pamćenje kada je van svih očekivanja uzeo trofej prvaka države protiv favorizirane Cedevite, pobjedivši ih u finalu sa 4:0 u seriji.

- Treneru Veliću se zahvaljujemo na svemu što je napravio za naš Klub u prethodne dvije i pol sezone.

Linker
26. travanj 2024 12:24