TOM DUBRAVEC Cropix
ZAVRŠNICA NA GRIPAMA

Cibona u polufinalu Kupa: ‘Osvajanje titule sa šest igrača? Pokazali smo da možemo sa svima igrati‘

Vukovi su se pridružili Dubravi i Cedeviti, navečer igraju Split i Zadar
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 14. veljača 2024. 19:02

Kvarner 2010 - Cibona 67:82 (20:19, 11:16, 11:27, 25:20)

SPLIT, Gripe. Gledatelja 100. Suci: Gracin, Mikulić i Mjeda.

KVARNER 2010: Vujasinović 7p, 3s, 8a, Štemberger 5p, 3s, Delpin, Vucić, Čakarun 14p, 11s, 3a, 4il, Lisica 6p, 6s, Zelanto 8, Smojver, Kostić, Jelenković 27p, 4s, 3a, Đugum, Marinelli.

CIBONA: Vuković 17p, 3s, 4a, 3il, Radovčić 28p, 7s, 4a, 3il, Perasović 20p, 7s, Majcunić 2p, 4s, 3a, Crnogorac, Aranitović 6p, 7s, Ferderber, Krizmanić, Kujundžić, Bundović 9p, 7s.


Kvarner, lider drugog razreda hrvatske košarke, stigao je u Split vidno oslabljen, Baš uoči Kupa promijenili su stranca, otišao Bobby Planutis, a tek je stigao Chandier Bile, no njega nije bilo na Gripama. Usput, ozlijeđeni su bili i samo su sjedili na klupi Marin Đugum i Luka Vucić, a da bi sve otišlo kvragu po ambicije Riječana zaslužna je ozljeda gležnja lijeve noge Paola Marinellija, ključnog igrača momčadi koju vodi Branimir Pavić. Dogodilo se to u trećoj minuti i premda je Marinelliju pokušao pomoći i fizioterapeut Cibone, što je lijep fair-play potez Nikici Šižgorić, spasa nije bilo, Kvarner je morao bez Marinellija.

I još su se i te kako dobro držali u prvom poluvremenu, jer su Vukovi otišli sa samo 35:31 na veliki odmor. Toni Jelenković je pogodio pet trica i stavio 19 za poluvrijeme, a Marjan Čakarun je donosio dubinu u napad Kvarnera. Cibona je pak bila spora, mlaka, gotovo idealna za šansu.

Međutim, bilo je jasno da Kvarner s kratkim rosterom i bez Marinellija, svoje glavne pokretačke energije na vanjskim pozicijama ne može trajati svih 40 minuta. Posebno je jer Šime Lisica šutirao samo 2-11, a Siniša Štemberger, kojemu će u travnju biti 45 godina odigrao je gotovo 19 minuta. A Čakarun i Lisica svih 40. Nije pomoglo, Cibona je već do konca treće četvrtine imala 62:42 i tu je zgotovila utakmicu.

Povukao je opet kapetan Krešimir Radovčić, bili su raspucani i Domagoj Vukić i Ivan Perasović, što je bilo dovoljno za Cibonu.

- Ušli smo u utakmicu kilavo, trebalo nam je vremena da uđemo u rita, da krenemo trčati. Kvarner je odigrao, ktome, jako dobro i mislim da je ovo momčad za elitni rang naše košarke. Možemo li osvojiti Kup sa šest igrača? Pokazali smo da možemo sa svima igrati - kazao je Radovčić.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Bariša Krasić, koji vodi momčad u domaćim natjecanjima, nije bio zadovoljan.

- Jedino s čime možemo biti zadovoljni jest pobjeda i plasman u polufinale. Ušli smo u utakmicu bez energije, bez čvrstine u obrani. S obzirom na našu igru, rezultat je previsok. Ipak, mislim da možemo i da želimo osvojiti natjecanje, bilo bi to treći puta uzastopno.

Cibona je još u igri,a to je upozorenje za sve ostale. Riječani su, pak, pokazali da su ozbiljni kandidati za FAVBET Premijer ligu, a sada se mogu nadati da će se deset dana svi oporaviti i igrati ključnu utakmicu za startni broj jedan u doigravanju, jer tada dočekuju u Rijeci Vrijednosnice Osijek...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. svibanj 2024 12:59