Kansas je pobijedio North Carolinu u finalu NCAA

 JAMIE SQUIRE Afp
ZAVRŠEN MARCH MADNESS

Čudesni preokret: Kansas ispisao povijest sveučilišne košarke, nikada se u povijesti ovako nešto nije dogodilo

Gledali smo najveći povratak u finalima sveučilišne košarke u povijesti.
Piše: S.N.Objavljeno: 05. travanj 2022. 08:22

Košarkaši Kansasa po četvrti put su prvaci američke sveučilišne lige. U finalu popularnog March Madnessa Kansas je sa 72:69 pobijedio North Carolinu i tako prekinuo 14-godišnju sušu što se osvajanja trofeja tiče.

U prvom poluvremenu utakmice nije izgledalo kao da će Kansas slaviti na njenom kraju. Dapače, sve je išlo na stranu North Caroline koja je imala prednost i od 16 poena razlike (38:22), a na poluvrijeme se otišlo s rezultatom 40:25.

No, onda kreće najveći povratak u povijesti NCAA finala. Košarkaši Kansasa počeli su sa strašnim presingom u obrani te s brzim kretanjem lopte u napadu i prednost North Caroline se počela topiti. Deset minuta prije kraja, utakmica je ušla u egal te se do kraja igralo koš za koš, a junak Kansasa u zadnjim minutama je bio centar David McCormack koji je postigao posljednja dva koša na utakmici. Imala je North Carolina nekoliko šuteva za produžetak ili pobjedu, ali nisu uspjeli. Kansas je mogao početi sa slavljem, a navijači North Caroline mogu samo žaliti za velikom propuštenom prilikom.

McCorkack je utakmicu završio s 15 poena i 10 skokova, Jalen Wilson je dodao 15 poena i 4 skoka, a Remy Martin s klupe 14 poena i 3 skoka. Christian Braun je dodao 12 poena, 12 skokova i 3 asistencije, a Ochai Agbaji 12 poena i 3 skoka. Upravo je Agbaji proglašen i najboljim igračem Final Foura.

Što se North Caroline tiče, Armando Bacot je imao 15 poena i 15 skokova, R.J.Davis 15 poena i 12 skokova, Brady Manek 13 poena i 13 skokova, Caleb Love 13 poena i 3 skoka, a Puff Johnson 11 poena i 6 skokova.

Linker
04. svibanj 2024 17:27