Borna Katanović je na probi u Barceloni

 KK RADNIK KRIžEVCI/FACEBOOK
VEĆ JE NA PROBI

Čudo od djeteta odlazi u Barcelonu, a još ovoga ljeta nije imao mjesta u U16 reprezentaciji Hrvatske!?

Najtalentiraniji igrač Radnika iz Križevaca Borna Katanović otišao je na probu u Barcelonu
Piše: SNObjavljeno: 29. rujan 2022. 14:32

Križevci na vidiku imaju još jednu sjajnu košarkašku priču. Najtalentiraniji igrač tamošnjeg Radnika Borna Katanović otišao je na probu u Barcelonu, prenosi portal Križevci.info.

Mladi košarkaš rođen je 2007., te iako ima samo 15 godina oduševljava izvedbama u seniorskoj 2. ligi sjever. Mladi Katanović zna postići i 25 poena po utakmici, sjajno gađa trice, te igra jako dobru obranu zahvaljujući jako dobro razvijenom tijelu. Visok je oko 195 cm, može igrati nekoliko pozicija, a koliko je dobar znaju i vodeći hrvatski klubovi poput Cibone, Splita, Zadra i Cedevite Junior. Svi su ga već zvali da dođe, ali mladi igrač očito je procijenio da je inozemstvo za njega bolja opcija.

Kako igra u klubu iz kojeg su potekla tri brata Tomas (Ivan, Luka i Marko) definitivno ima kod koga potražiti savjet, a Barcelona je poznata kao klub koji sjajno razvija talente. Borna u prijestolnici Katalonije boravi na probi i testiranjima, te ako sve prođe u redu trebao bi potpisati ugovor.

Koliko god Križevci mogu biti ponosni što su iznjedrili još jednog takvog igrača, toliko hrvatska košarka može biti tužna što tako rano gubi takvog igrača. Doduše, ostaje nejasno kako mladi Katanović ljetos nije bio dio U16 reprezentacije Hrvatske na Europskom prvenstvu. Nemamo baš puno igrača koji s 15 igraju seniorsku košarku i koje Barcelona želi dovesti. Definitivno je i za njega moralo biti mjesta u U16 reprezentaciji koju je ljetos vodio Ivan Perinčić.

Linker
27. travanj 2024 14:20