Marin Rozić i trener Vladimir Jovanović
 RANKO SUVAR/CROPIX Cropix
ROŠADA POD TORNJEM

Dan velikih promjena u Ciboni: Evo tko sve napušta Skupštinu, odlazi i Marin Rozić, a stiže nova Uprava

Dva od pet članova napustili Skupštinu kluba, jedino upravljačko tijelo, a uskoro će i treći
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 05. srpanj 2021. 11:54

Kako se i očekivalo nakon gradskih izbora, miješaju se nove karte i u Ciboni. Cibona je do sada funkcionirala, a i o tome bi se dalo govoriti, s upravljačkim tijelom u Skupštini kluba, koja je imala pet, dobro ste pročitali, pet članova. Bio je tu predsjednik kluba Mladen Bušić, Zdenko Antunović i sportskog Saveza Zagreba, bivši Cibonin direktor, zatim Slavko Kojić, Bandićev šef financija, Marin Rozić i Vjekoslav Šafranić.


Svi navedeni su bili blizu poražene opcije u Zagrebu.


I stigle su ostavke, Zdenko Antunović i Slavko Kojić su podnijeli ostavku na svoje mjesto u Skupštini kluba, a očekuje se da to uskoro učini i Marin Rozić.


Kod Rozića valja dodati i to da je njegova pozicija u Skupštine kluba unazad godina dana vrlo suspektna, jer je u isto vrijeme bio i sportski direktor, a te se dvije pozicije nespojive. Rozić je, kao i Domagoj Čavlović, imao izvršnu, direktorsku funkciju u klubu o čijem je radu trebala odlučivati Skupština kluba, u kojoj je također bio član. Dakle, sve je tu jasno i tako to nije trebalo biti.


Kako se može doznati otvoreni su razgovori kluba i nove gardske vlasti, pod čiji je nadzor sada stigla i Cibona. I ne treba dvojiti o tome kako će, ukoliko će Cibona i dalje primati novac od Grada, a drugog rješenja nema, Grad željeti kontrolirati stvari u klubu. Skupština kluba trenutačno ima samo dva člana, samo Bušića i Šafranića, jer očekuje se da tu više ne bude niti Rozić, a kao takva je, bila je to doduše i do sada, posve neupotrebljiva za bilo kakvu korist Cibone.


Cibona će, kako god se ova stvar raspetlja, od jeseni imati novu upravu, a sve će se to, jasno osjetiti i na sportskom sektoru. Jedan od prvih ugovora koji bi se trebao pročešljati jest fiksni ugovor Vladimira Jovanovića, trenera Cibone, koji traje još pune dvije sezone...


S druge strane, zbog svega ovoga i nakon dovođenja Jose Vildoze i Amera Gegića, Cibona miruje na tržištu, jer nitko za sada ne zna u kojemu će sve smjeru ići dalje.

Linker
17. travanj 2024 03:30