BOZIDAR VUKICEVIC Cropix
ZADAR NA TRONU

Danijel Jusup nakon osvojenog trofeja: ‘Prije godinu dana svatko se rugao s nama, bio je to težak put‘

Gledao sam Kup kao da mi je svaka posljednja utakmica, a izvukli smo odmah najtežeg protivnika - rekao je MVP Luka Božić
Piše: Frane VulasObjavljeno: 17. veljača 2024. 23:17

Košarkaši Zadra pobjednici su ovosezonskog izdanja Kupa "Krešimir Ćosić", oni su u finalu završnog turnira u Splitu svladali Cibonu sa 80-68. Luka Božić predvodio je Zadar s "triple-double" učinkom od 27 koševa te po 10 skokova i asistencija, Arijan Lakić je dodao 19, dok su u sastavu Cibone najefikasniji bili Krešimir Radovčić sa 17 i Aleksandar Aranitović sa 14 pogodaka.

Za Zadar je ovo deveti naslov pobjednika u ovom natjecanju čime se izjednačio s Cibonom na prvom mjestu. Bio je ovo sedmi međusobni ogled Zadra i Cibone u finalu Kupa te peta pobjeda Zadra.

Luka Božić, igrač Zadra i MVP finala je nakon utakmice kazao:

- Jako teška utakmica, finale je uvijek teško za igrati. Hvala navijačima, teško da bi bez njih ovo ostvarili. Zahvaljujem se i treneru i čitavom stožeru. Uvijek je lijepo igrati ovako dobro, fokusirao sam se samo na Kup, neozbiljno bi bilo razmišljati trenutačno o bilo čemu drugome. Gledao sam Kup kao da mi je svaka posljednja utakmica, a izvukli smo odmah najtežeg protivnika. Profesor Kotlar nas je sjajno pripremio, zasluge idu njemu. Livaja je u Dalmaciji kao Bog, laska mi ta usporedba, iako se ne volim ni s kim uspoređivati - rekao je Božić, a na njega se nadovezao trener Danijel Jusup:

image
BOZIDAR VUKICEVIC Cropix

- Imali smo jako težak put do trofeja, utakmica protiv Splita nas je iscrpila što se vidjelo u sljedećim utakmicama. Prije godinu dana svatko se rugao s nama, a Božić je MVP, Ramljak je pozvan u reprezentaciju. Trofej mi znači puno, šesti sa Zadrom, zahvaljujem i svojim suradnicima. Izdvojio bih kondicijskog trenera i pomoćnog trenera Dijana, koji je postao ozbiljan stručnjak. Ne dam se, nakon 21 godine trofej na istom mjestu.

Dino Repeša, trener Cibone je poručio:

- Čestitke Zadru na zasluženoj pobjedi. Presudio je Zadrov šut za tri, koji je bio znatno bolji no u ranijim utakmicama. Ključni faktor bio je i skok, a utakmica je bila završena kad su s pet ‘penala‘ ispali Vuković i Bundović. Zadru smo davali puno drugih šansi, no momci su dali sve od sebe. Obrana je bila solidna, ovo je nekakva vodilja. Uz Buljana, Bošnjaka i Proletu bi nam sigurno bilo lakše. Luka Božić bio je prevaga, izvukao je Zadar. To su veliki igrači koji odigraju najbolje kad je najvažnije

Linker
04. svibanj 2024 05:12