Filip Popović
UTAKMICA ZA DRAŽENA

Deset šlepera, 100 tona opreme, 250 ljudi... Arena je spremna za spektakl u čast ‘našeg Mozarta‘

Stvara se dvorana koja će u četvrtak postati tehnološki daleko najsuvremenija košarkaška pozornica na svijetu
Piše: Andro PolićObjavljeno: 04. rujan 2024. 10:36

Lickaju se završni detalji uoči spektakla za "košarkaškog Mozarta". Zagrebačka Arena u četvrtak će biti poprište Memorijalne utakmice za Dražena Petrovića, a osim velike bitke na parketu i ispunjene dvorane, u koju će se nagurati 15 tisuća gledatelja, organizatori pripremaju i brojne dodatne sadržaje koji će ovaj događaj nedvojbeno pretvoriti u večer za pamćenje.

- U samom programu utakmice, u svojstvu gostiju, spektakl će otvoriti NBA petorka: Luka Dončić, Bojan Bogdanović, Dario Šarić, Goran Dragić i Ivica Zubac - rekao je Aco Petrović.

Osim spektakla u Areni, košarka će se u srijedu i četvrtak "udomaćiti" i na Zrinjevcu, gdje će održavati bogati program i izložba u sjećanje na Dražena. Osim glazbe i kviza u srijedu, na dan utakmice, u četvrtak, ljubiteljima košarke u centru grada od 10 sati pridružit će se i košarkaške legende, dok će navečer biti organiziran prijenos utakmice na velikom ekranu.

image
Filip Popović

- Pratimo montažu sveg potrebnog za realizaciju najspektakularnijeg košarkaškog događaja u novijoj hrvatskoj povijesti. Za to nam je trebalo deset šlepera, 100 tona opreme i 250 ljudi koji već posljednja tri dana 24 sata dnevno montiraju sve da bi ovo napokon moglo krenuti - otkrila je koordinatorica događaja, Zdenka Zrilić.

Hrvatskoj će se suprotstaviti najbolji košarkaši Eurolige, a Arena će u četvrtak postati tehnološki najsuvremenija košarkaška pozornica na svijetu.

- Počeli su dolaziti brojni uglednici, a među njima su i Draženovi suigrači, Draženov menadžer Warren, Nikos Galis, Panagiotis Giannakis i još velik broj košarkaških imena - zaključila je Zrilić.

image

Memorijalna utakmica Dražen Petrović

Linker
05. rujan 2024 10:34