VANESA PANDZIC/CROPIX Cropix
KUP KREŠIMIRA ĆOSIĆA

Dinamo i Gorica igraju u Vukovaru, zahvala je to navijačima iz Slavonije, a utakmica ima i humanitarni karakter

Susreli su se prošlog vikenda u HT Premijer ligi, a Gorica je slavila s dvadeset koševa razlike
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 06. prosinac 2022. 15:32

Utakmicu osmine finala Kupa Krešimira Ćosića za plasman na završni turnir košarkaši Dinama i Gorice odigrat će ove srijede u Vukovaru, u SD Borovo Naselje. Potez je to koji se povukao iz zagrebačkog kluba, kako bi se zahvalilo navijačima iz Slavonije koji redovito prate klub udaljen kojih 300 kilometara od njihova grada. Osim toga, utakmica će imati i humanitarnu notu.

Posebni gosti bit će Vukovarski leptirići, Udruga koja godinama pomaže djeci s posebnim potrebama, a već im neko vrijeme pomažu navijači Dinama. Sama udruga drugi je dom za više od 275 djece koja se kroz kvalitetne i kontinuirane rehabilitacijske postupke te niz aktivnosti uspješno socijaliziraju, zabavljaju, uče, i samim time bolje integriraju među svoje vršnjake uz poboljšanu kvalitetu života. Svako od polaznika udruge trenutno prolazi kroz različite terapije ili su uključeni u razne projektne aktivnosti. Ovo prijateljstvo traje duže vrijeme, stoga će djeci iz Vukovarskih leptirića na utakmici poklone dijeliti plavi Sv. Nikola koji iz Zagreba donosi Kraš pakete za mališane.

image

Andro Anzulović

SCREENSHOT

- Iskreno jako sam sretan da se utakmica igra u Vukovaru, prošle sam godine baš bio zavidan Dubravi koja je tamo odigrala susret protiv Cibone, ali sada će se i meni ispuniti ta želja. Radi se o gradu koji je i sam od iznimne povijesne važnosti, a kako uvijek imamo glasnu podršku navijača iz te regije, želimo im se zahvaliti tako da odigramo najbolju partiju koju možemo - rekao je bek Dinama Andro Anzulović (31) kojemu će ovo zasigurno biti emotivno bitna utakmica s obzirom na to da se na njegovim leđima prostire tetovaža na kojoj je prikazan Vukovarski Vodotoranj.

Dobri duh svlačionice, popularni Zula jednako kao i ostatak ekipe nije bio presretan utakmicom 10. kola HT Premijer lige u kojoj su ove nedjelje pred svojim navijačima s 71:51 izgubili baš od Gorice. Priliku za popravni ispit dobili su itekako brzo, već nakon tri dana, a ovoga puta Anzulović kaže kako će pristup biti puno drugačiji. - Nakon što izgubiš utakmicu s dvadeset koševa razlika normalno da ti ostane gorak okus. Svih 12 igrača naše ekipe svjesno je da naša publika zaslužuje bolju izvedbu od nas, a nema nam veće motivacije od ove da putujemo na mjesto odakle nam dolazi glasna podrška. Vjerujem da ćemo svi zajedno imati dovoljno razloga za slavlje u ovoj bitnoj utakmici.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 16:57