TOM DUBRAVEC Cropix
SJAJNE PREDSTAVE

Dominirao ligom i uzeo nagradu: ‘Svi bi mi brda i doline, ali treba biti skroman, tako sam i stigao do ovog‘

Centar Cedevite Junior dominirao je po ocjenama naših trenera tijekom veljače u elitnom razredu hrvatske košarke
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 05. ožujak 2024. 09:49

Iu petom mjesecu otkako traje nova sezona Favbet Premijer lige imamo petog dobitnika nagrade za MVP-ija mjeseca, kojeg bira 12 trenera naših najboljih klubova te sportski direktor Saveza, Jasmin Repeša.

Nakon što su ovu nagradu dobili Filip Vujičić (Dubrovnik), Krešimir Radovčić (Cibona), Domagoj Vuković (Cibona) i Dino Cinac (Zabok), nagrada za mjesec veljaču odlazi u ruke Ivanu Karačiću, centru Cedevite Junior. Za najboljeg u veljači za Karačića su glasali Bariša Krasić (Cibona), Damir Mulaomerović (Cedevita Junior), Josip Sesar (Dinamo), Marijan Bagarić (Dubrava), Ivan Perinčić (Dubrovnik), Slaven Rimac (Split), Ivan Tomas (Zabok), Danijel Jusup (Zadar) i Jasmin Repeša (sportski direktor HKS-a). Za Damira Milačića (Alkar) i Pavela Sovulja (Bosco) najbolji u veljači bio je Lovro Mazalin (Zadar), za Edija Dželaliju (DepoLink Škrljevo) prvi igrač mjeseca bio Karačićev suigrač iz Cedevite Junior, Renato Serdarušić, dok je Josip Pandža (Šibenka) najboljim ocijenio svog playmakera Antonija Klarina.

Ostao jedini centar

Prilično uvjerljiva pobjeda Ivana Karačića stigla je nakon tri pobjede Cedevite Junior proteklog mjeseca (Šibenka, DepoLink Škrljevo, Alkar) u kojima je Karačić prosječno igrao 28 minuta za 23,7 poena, 5,7 skokova i tri asista, uz prosječnu valorizaciju od 27,3. Posebno se u te tri utakmice ističe utakmica u Kostreni, u kojoj je Cedevita Junior svladala DepoLink Škrljevo (95:84), tom zgodom je centar momčadi s Velesajma ubacio 31 poen, skupio šest skokova te podijelio četiri asista, sve skupa za valorizaciju od 40 indeksnih poena.

Treba dodati i da se u veljači igrala završnica Kupa Krešimira Ćosića (ovo je nagrada samo za ligaške izvedbe), a bila je reprezentativna stanka, tako da je Cedevita Junior odigrala samo tri meča.

Ivan Karačić je napunio 28 godina prije dva tjedna i ponosno je primio vijest o pojedinačnoj nagradi koju je dobio po ocjeni trenera.

- Svaka utakmica je važna i ja nastojim u svakoj dati najbolje što mogu. Lijepo je bilo primiti vijest o tome da sam najbolji igrač mjeseca veljače, ali ovo nije samo moja nagrada, nego je ovo priznanje za cijelu momčad - kazao je uvodno.
Stigla je ovo nagrada u vrijeme kad je Cedevita Junior ostala samo jednom centru, samo na Ivanu Karačiću, zbog ozljede Jana Kosija. No, Damir Mulaomerović je uspio zadržati pobjednički gard momčadi, uspio je dobiti tri utakmice u veljači, na to ne nadovezala i pobjeda nad Zabokom u subotu. I ući u polufinale Kupa Krešimir Ćosić u kojem je Cedevita Junior pružila sjajan otpor kasnijem pobjedniku Zadru.

- Dobio sam nešto veću slobodu u igri, ali imao sam i nekakvih pitanja sam sebi o tome kako ću u svakoj utakmici izdržati borbu protiv dva, tri protivnička centra. Pomogla mi je momčad, jer kemija koju imamo u svlačionici je doista predivna. Vjerojatno nitko nije niti očekivao da ćemo s ovako mladom momčadi imati ove rezultate. Razlog za to jest naša skromnost, što u svaku utakmicu ulazimo čiste glave i doista je gušt biti dio ove momčadi.

Ponikao u Širokom

Cedevita će u treći krug Favbet Premijer lige, onaj koji starta za vikend, u posljednjih 11 ligaških utakmica do početka doigravanja ući s četvrte pozicije.

- To je ono što smo tražili, jer smo znali da imamo šansu. Otvorila nam se prilika i sada je na nama da u trećem krugu tu poziciju zadržimo. Teško je očekivati da napadnemo treće mjesto na kojem je Cibona, jer ona je sada u dobroj prednosti nad nama, do imamo u međusobnim susretima ove sezone s njima 0-2. No, četvrti bismo mogli ostati pa imati prednost domaćeg terena u četvrtfinalu doigravanja.

Dosta se toga promijenilo u igri Cedevite Junior i dolaskom američkog playa Austina Lukea. Centar uvijek ovisi od igre playa, suradnja Luke i Karačića za sada izgleda jako dobro.

- Riječ je izrazito dobrom playu, igraču koji više voli razigrati momčad nego li sebe. Imali smo u početku sezone drugačiji profil playa u vidu Vite Kučića, koji je više skorer, ali i tada smo se prilagođavali. Luke nas je sada posložio, najstariji je u svlačionici, ja sam drugi po redu i nastavili smo biti skromni, ići utakmicu po utakmicu i to je za nas jako važno.

Ivan Karačić je ponikao u Širokom, no ovo mu je tek prvi sudar s klubovima s ove strane granice. Igrao je u Poljskoj, Njemačkoj i Belgiji, a bio je član mlađih selekcija reprezentacije Hrvatske.

- Očito je to bio put koji predvodio Bog za mene. Ispada da sam morao po inozemstvu kako bih stigao u Zagreb, koji nije daleko od kuće, pa kao da sam doma. Je, bio sam u mlađim uzrastima dio reprezentacije i ja još uvijek sanjam da ću jednoga dana zaigrati i za seniorsku reprezentaciju. Makar s 35, 36 godina. Bilo bi to ostvarenje mog dječačkog sna. Samo treba nastaviti kao i do sada, skromno.

Stalno Karačić spominje tu riječ “skromno”...

- Svi bi mi brda i doline, ali meni je trebalo četiri, pet godina da uhvatim pravi put. I evo stignem do nagrade za MVP-ija mjeseca.
I nema namjeru stati. Niti on, niti Cedevita Junior.

image

Favbet logo

PR

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 23:49