Luka Dončić
 THOMAS COEX Afp
IDU U POLUFINALE!

Dončić & Co. uništili Nijemce i lete prema medalji! Ponajbolji euro-košarkaš na korak od triple-doublea

On broji i dalje. Sada je na 16-0, dvije pobjede od apsolutne, povijesne senzacije.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. kolovoz 2021. 04:42

Slovenija je u polufinalu Olimpijskih igara! Tako jednostavno, tako skladno, tako - bez stresa. Mirno, rezultatom 94:70 pobijedili su Njemačku i vizirali borbu za medalje u Tokiju. Rasla je, rasla i rasla prednost momčadi Aleksandera Sekulića, baš progresivno kako je rastao i broj poena Luke Dončića. Do poluvremena smo se malo i zabrinuli, bio je na granici dvije znamenke ubačaja, ali nastavak je pokazao da mjesta i razloga za brigu nije bilo.

U svojoj 16. utakmici u karijeri za slovenske košarkaške dosege, stavio je 20, A mogao je, prvenstveno da je u tom prvom poluvremenu ulazilo, staviti i još barem toliko. Ne pretjerujemo. Iz igre 8/18, trica 2/7. Ali, imao je 11 asista i osam skokova za 33 minute. Što više poželjeti?

image
THOMAS COEX Afp

Slovenci su od zaostatka 8:10 stigli do dvocifrene prednosti već do prvog odmora od 25:14. Njemačka je vodila još samo jednom (31:32), a sve ostalo, pa i više od toga pripalo je momcima u bijelim dresovima s plavim dezenima. U trećoj su već bili na +14 (56:42), a konačnih plus 24 bilo je samo logičan slijed događanja.

Momčad koja je iz kvalifikacija za Tokio izbacila Hrvatsku nije mogla napraviti puno. Inače, Slovence je s 27 poena predvodio Zoran Dragić, a 13 je dodao Mike Tobey. Za Njemačku, samo dva dvoznamenkasta igrača, i to jedva. Maodo Lo 11, Nils Giffey 10. I to je to...

Polufinale? Slovencima dolaze Talijani ili Francuzi. Tako je svejedno...

Linker
17. travanj 2024 14:06