ODD ANDERSEN Afp
‘U SUPROTNOSTI S DIGNITETOM‘

Fener povukao radikalan potez: Zabranili reprezentaciju svim igračima, a sve zbog skandalozne provokacije

‘Ovakvo ponašanje koje se provodi u pokušaju da se dodvori jednoj zajednici veliko je nepoštovanje‘
Piše: SNObjavljeno: 25. rujan 2024. 22:18

Pripremna košarkaška utakmica u Turskoj završila je pobjedom Panathinaikosa nad Galatasarayem, ali u centru pozornosti našao se Ergin Ataman.

Aktualni izbornik Turske i trener Panathinaikosa gestikulirao je prema tribinama pokazujući rezultat 3:1 i izazvao pravi skandal. Naime, tim je rezultatom u velikom istanbulskom derbiju Galatasaray svladao Fenerbahçe ovoga vikenda.

Čelnici Fenera stoga su burno reagirali i povukli sve svoje igrače iz košarkaške reprezentacije. Barem dok je Ataman izbornik.

"Ono što je učinio pred milijunima gledatelja u potpunoj je suprotnosti s dignitetom i identitetom mjesta izbornika reprezentacije", stoji u priopćenju na službenoj internetskoj stranici.

"Reprezentacija pripada svima nama. Svaki pojedinac koji je dio ove momčadi mora se ponašati s tom sviješću i odgovornošću. Ovakvo ponašanje koje se provodi u pokušaju da se dodvori jednoj zajednici veliko je nepoštovanje prema vlastitoj zajednici, prema dignitetu mjesta izbornika reprezentacije, pa i našoj zemlji."

Dodajmo i da se izbornik Ataman naknadno javno ispričao zbog svojega poteza.

Linker
25. rujan 2024 22:18