Doček u Beogradu za srpske košarkaše nakon srebra na Mundobasketu, Ognjen Dobrić (prvi s lijeve strane)

 IMAGO/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Imago/imago Sportfotodienst/profimedia
POTKRALA SE POGREŠKA

Gaf na predstavljanju u redovima uglednog kluba, Srbina najavili kao - Hrvata: ‘Tamo sam rođen stjecajem okolnosti‘

U reprezentaciji Srbije prošao je sve mlade selekcije i nikad nije dobio prigodu zaigrati za Hrvatsku
Piše: SNObjavljeno: 30. rujan 2023. 10:56

Kultni talijanski košarkaški klub Virtus novu je sezonu otvorio osvajanjem Superkupa, ali i angažmanima srpskoga reprezentativca Ognjena Dobrića te naturaliziranoga Hrvata Jaleena Smitha.

Međutim, u predstavljanju srpskoga košarkaša, koji je na nedavno održanom Mundobasketu osvojio srebrnu medalju, bolonjskom se klubu potkrala velika pogreška - naime, najavili su ga kao Hrvata. Talijani su u objavi na platformi X (bivši Twitter) napisali da je rođen u Teninu, što je talijanski naziv grada Knina.

Donedavni igrač Crvene zvezde rođen je u Kninu 1994. godine, kako on sam kaže, pukom slučajnošću:

- Iskreno, samo sam rođen u Kninu stjecajem okolnosti. Bio je rat, bila je to jedina bolnica koja je radila dok su moji živjeli u Šibeniku. Mijenjali smo lokacije. U kolovozu 1995. u koloni smo krenuli prema Srbiji. Imao sam tek 10 mjeseci pa se ne sjećam ni Knina ni bilo čega drugog. No, drago mi je kada se priča o tome. Volim slušati priče o tom događaju. Osjećam kao da sam pripadnik toga naroda dolje. Moji imaju korijene iz Dalmacije i tu su kulturu prenijeli na mene... - prije nekoliko je godina izjavio Dobrić.

Njegovi roditelji žive u Mladenovcu, u okolici Beograda, gdje je i on proveo čitavo djetinjstvo. U reprezentaciji Srbije prošao je sve mlade selekcije i nikad nije dobio prigodu zaigrati za Hrvatsku.

Linker
27. travanj 2024 23:13