NIKOLA KRSTIC Belga Via Afp
S JEDNIM SE NE MIRI

Hrvat koji je napravio senzaciju ljut: ‘Uvjeravali su me da će sve biti pošteno, nemojmo lagati jedni druge‘

‘Čestitam Sloveniji, napredovala je. Moramo uzeti dobre stvari s ovog EuroBasketa‘
Piše: SNObjavljeno: 11. rujan 2022. 12:59

Na Eurobasketu samo se širi broj izbornika koji imaju jako loše mišljenje o suđenu na ovom turniru. Tog je stava i hrvatski trener Dario Gjergja, koji je s Belgijom napravio senzaciju izborivši osminu finala u kojoj je izgubio od Slovenije.

Dario Gjergja nahvalio je svoje igrače nakon poraza od Slovenije u četvrtfinalu EuroBasketa, ali se dotaknuo tretmana koji su po njemu imali belgijski reprezentativci u utakmici protiv europskog prvaka.

"Jako sam ponosan na dečke. Zaslužuju više, igrali smo 32 minute. Čak smo i poveli 65:64. Dvije naše pogreške su brzo bile kažnjene i otišli smo u minus. Tjednima sam slušao da će na Eurobasketu sve biti pošteno, ravnopravno. Čestitam Sloveniji, napredovala je. Moramo uzeti dobre stvari s ovog EuroBasketa i ići dalje."

image
NIKOLA KRSTIC Belga Via Afp

Na pitanje što misli pod ravnopravnošću, Gjergja je bio dosta jasan: "Zadnjih nekoliko mjeseci slušam da će suđenje biti 50/50. Da će sve biti pošteno, jednako za sve. Ali nije. Da ne lažemo jedni druge."

Na suđenje se žali Gjergja. Turci su poludjeli zbog suđenja, Crna Gora da ne pričamo. I naši igrači nisu nimalo zadovoljni s tretmanom koji su imali kod sudaca. Čak su se i grčki novinari pitali zašto "FIBA kažnjava Hrvatsku".

Belgija bi vjerojatno izgubila protiv Slovenije predvođene Dončićem kakvo god suđenje bilo, ali Gjergja nije poznat kao trener koji se žali samo tako. Sve to baca ružno svjetlo na Eurobasket...

Linker
22. travanj 2024 03:48