ZVONKO PAVIC Cropix
SN DOZNAJU

Hrvat na meti Partizana: Legendarni trener želi dovesti najboljeg igrača lige, čovjeka koji je oduševio

Kako doznajemo, ponuda Partizana je dvostruko veća od one koju mu nudi Zadar
Piše: SNObjavljeno: 14. srpanj 2023. 12:02

Sjajne partije u dresu Zadra prošle sezone donijele su Luki Božiću titulu MVP-a ABA lige, a kako doznajemo sada se našao i na listi želja Partizana i legendarnog trenera Željka Obradovića. Povremeni reprezantativac Hrvatske može igrati na pozicijama tri i četiri što znači da bi trebao biti back-up opcija za Zacha LeDaya. Osim Luke Božića Partizanu je ranije bio zanimljiv košarkaš Vojvodine Dušan Beslać, ali priča je propala nakon što je klub iz Novog Sada tražio za njih preveliku odštetu.

Nije čudo da je ovakav igrač na meti jednog od najjačih klubova s ovih prostora. Naime, Božić je dovukao Zadar do sedmog mjesta, pri tome je sve što je radio ove sezone bilo vrhunski. Sezonu je završio na prosjeku od 22 poena, 9,8 skokova i 6,4 asista, što mu je kombinirano donijelo prosječnu valorizaciju od 32,6, što je najveća ikada u povijesti ABA lige.

image
ZVONKO PAVIC Cropix

Koliko je veliko to što je Luka Božić ove sezone napravio bit će jasnije kad se doda da je samo jednom u povijesti ove lige koja je krenula 2001. godine, netko imao prosječnu valorizaciju iznad 30 indeksnih poena, a bio je to Dejan Milojević u sezoni 2004./05. u dresu Partizana (30,4).

Ključna ideja je da bi Božić u slučaju odlaska u Partizna puno više minuta upisao u ABA ligi, a nešto manje u Euroligi. Kako doznajemo riječ ponuda Partizana je dvostruko veća od one koju mu nudi Zadar. Ipak, bez obzira na sve to bi još uvijek bila jedna od najmanjih plaća u Partizanu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 05:33