Vladimir Jovanović
 HANZA MEDIA
SUPERSPORTSKE

‘Hrvati igraju staromodno, to je problem! A jedan od najvećih dragulja ostaje u Zagrebu i iduće sezone!‘

Prvi srpski trener velikog hrvatskog kluba nakon 1990. bio je gost našeg novog podcasta
Piše: Siniša SušecObjavljeno: 28. travanj 2021. 08:00

Cibonu, 'posrnulog džina' kako će to sam kazati, Vladimir Jovanović preuzeo je početkom veljače. Gotovo tri mjeseca kasnije ostvario je cilj u ABA ligi i izbjegao neizvjesno mučenje u doigravanju za ostanak. Kup nije uspio osvojiti, slijedi završnica sezone i borba za naslov prvaka.

No, Jovanovićeve ambicije u hrvatskoj metropoli puno su dugoročnije: - Deveto mjesto ove sezone u regiji, s tim sam zadovoljan. Ali, neću biti zadovoljan ako deveti budemo i iduće sezone, tvrdi Cibonin strateg i najavljuje znatno jaču i konkurentniju momčad 'vukova'. Iako to dosta ovisi o financijama, a financije, vrlo vjerojatno, puno ovise i o ishodu loklanih izbora u gradu...

image
Slijeva nadesno: Vladimir Jovanović, Siniša Sušec i Robert Šola u studiju Hanza Medije
HANZA MEDIA

- Želim dovesti tri-četiri prava igrača, već znam i koja. S tim da tri-četiri prava ne znače i tri-četiri skupa košarkaša, kaže Jovanović, koji nam je otkrio i svojevrsnu ekskluzivu. Brojni su mediji naime objavili kako jedan od dva najveća Cibonina talenta Lovro Gnjidić (drugi je, naravno, Roko Prkačin) na ljeto napušta klub i odlazi u - crnogorski Mornar iz Bara!

- Ništa od toga! Evo, objavljujem s potpunom sigurnošću da će Gnjidić i iduće sezone igrati za Cibonu!, vrlo je decidiran bio trener. Što se Prkačina tiče, tu situacija već ni izbliza nije tako jasna. Hoće li ili neće već za koji mjesec prema NBA ligi, odlučit će i njegovi roditelji, prijatelji, menadžeri, savjetnici itd.

Govorio je Jovanović i o sukobu s Markotom, zbog čega su Srbi toliko bolji od Hrvata u košarci, a u nogometu je situacija obratna, kako gleda na rasplet kvalifikacija za Olimpijske igre, tko su najbolji igrači i treneri s ovih prostora, a za kraj je prokomentirao i analizu Marce, čuvenog španjolskog sportskog dnevnika, čiji novinar je ustvrdio kako bi momčad stavljena od trenutno najboljih igrača s prostora bivše Jugoslavije mogla ravnopravno igrati i s najboljom američkom reprezentacijom...

Pogledajte podcast s Vladimirom Jovanovićem, a gledati ga možete i na Sportskoj televiziji u srijedu od 23:50 sati, u četvrtak u 18:20 sati te u petak od devet sati ujutro:

Linker
22. travanj 2024 02:24