GORAN MEHKEK/8Cropix
ZA BOLJE SUTRA

Hrvatska liga dobila sponzora, svakom klubu odmah ide 50 tisuća eura, a evo koliko bi mogao zaraditi prvak

FavBet i HKS službeno su potpisali suradnju na tri godine s ciljem razvoja hrvatske košarke
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 29. rujan 2023. 18:45

U konferencijskoj sali hotela Aristos jučer je održana presica HKS-a na kojoj je predstavljen novi sponzor lige - FavBet kladionica.

Potpisan je ugovor u trajanju od tri sezone po principu 1+2. FavBet kao međunarodna tvrtka za igre na sreću i usluge klađenja već dugo njeguje tradiciju suradnje s raznim sportskim brand ambasadorima i klubovima, te osim u promotivne svrhe, sudjeluje i u društveno odgovornim projektima.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Filozofija brenda protkana je sportskim duhom, a cilj je popularizacija hrvatskog sporta, kako na amaterskoj tako i na profesionalnoj razini. Upravo zato došlo je do suradnje FavBeta i HKS-a.

Novi TV kanali

Pod novim sponzorom sezona je startala već u četvrtak kada su u Draženovom domu prvenstvo otvorili prošlogodišnji finalisti Cibona i Zadar. Momčad Danijela Jusupa slavila je rezultatom 99:81.

Nakon što je HKS predstavio prošlosezonske brojke, koje su i više nego poticajne, prema kojima je samo na platformi HKS-a utakmice svih košarkaških natjecanja pratilo više od milijun i 150 tisuća gledatelja, dogovoreni su novi detalji uoči početka natjecanja.

FavBet Premijer liga igrat će se u trokružnom formatu, a nakon svakog mjeseca, treneri svih 12 momčadi u dogovoru sa svojim sportskim direktorima birat će MVP-a mjeseca.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Na kraju sezone, kao što je to bio slučaj i do sada, dodijelit će se i nagrada MVP-a finala. Također, prijenos utakmica od ove će se sezone emitirati na dva TV kanala - MAXSportu i Sportskoj televiziji, a sve ostale kao i do sada moći će se pratiti putem platforme HKS-a.

image
GORAN MEHKEK Cropix

- Zahvaljujem kompaniji FavBet koja je prepoznala kvalitetu naše lige. Ovo nije samo financijska potpora već i znak povjerenja u naše igrače. FavBet kreće s nikad većim proračunom, pa će zahvaljujući i državnim sredstvima svaki klub primiti minimalno 50 tisuća eura. Na koncu, prvak može kumulativno doći do 140 tisuća eura. Nadam se da će se uspješno reprezentativno ljeto preslikati na našu sezonu - rekao je predsjednik HKS-a Nikola Rukavina.

Nastavak suradnje

Nakon toga, riječ je dobio vlasnik grupe kompanija FavBet, ukrajinski investitor Andrii Matiukha.

image
GORAN MEHKEK Cropix

- Od danas stvaramo novu stranicu u našoj povijesti, ponosni smo što započinjemo suradnju i što će hrvatska košarkaška liga imati našu podršku. Nadamo se našem doprinosu u razvoju košarke u Hrvatskoj, trudit ćemo se napraviti apsolutno sve što je našoj moći. Cilj je da liga postane zanimljiva i novim generacijama, prije svega u njihovom shvaćanju važnosti košarke na ovom prostoru. Košarka prije svega postoji zbog pratitelja i želja nam je napraviti brojne aktivnosti koje će im stvoriti nezaboravna sjećanja i ono najbitnije, stvoriti emociju tijekom utakmica. Nadamo se da će tijekom suradnje od tri godine, koliko je dogovoreno ugovorom, nastati želja da se ova priča nastavi i dalje - podvukao je Matiukha kojemu je nakon ceremonije uručena medalja za koju će se ove sezone boriti 12 različitih momčadi koje nije na odmet ponoviti abecednim redom: Alkar, Bosco, Cedevita Junior, Cibona, DeLink Škrljevo, Dinamo, Dubrava, Dubrovnik, Split, Šibenka, Zabok, Zadar.

IZBOR MVP-A

Nakon svakog mjeseca, treneri svih 12 momčadi u dogovoru sa svojim sportskim direktorima birat će MVP-a mjeseca. Na kraju sezone dodijelit će se i nagrada MVP finala

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 05:43