Velimir Perasović, Stojko Vranković i Dino Rađa
 TOM DUBRAVEC/ CROPIX
NOVI POSAO

Hrvatska ponovno ima trenera u Euroligi: Velimir Perasović preuzeo ruski Uniks, potpisao na dvije godine

Četvrti je to euroligaški klub koji će u svojoj karijeri voditi trofejni hrvatski strateg...
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 29. lipanj 2021. 20:01

Velimir Perasović postao je novi trener ruskog Uniksa i u klubu iz Kazanja trebao bi provesti sljedeće dvije sezone. Četvrti je to euroligaški klub koji će u svojoj karijeri voditi trofejni hrvatski trener, nakon što je u Euroligi vodio Cibonu te po dva puta Baskoniju i Efes.

S Baskonijom je igrao i Final Four, a s Valencijom je osvojio Eurokup, a iz tog vremena datira 'ofiranje' Perasovća i Uniksa.

- Sve se dogodilo jako brzo, praktički u tri dana. U Panathinaikos je otišao Dimitrios Priftis, a meni je ponovno vođenje euroligaškog kluba bio veliki izazov. Sada slijedi slaganje momčadi, bit će tu jako puno posla, ali veselim se novim izazovima - kazao je odmah po potpisu ugovara Velimir Perasović, koji je, otkad je napustio klupu Baskonije, u posljednjih sezonu i pol odbijao neke ponude, čekajući pravi, euroligaški angažman, koji se u ponudi Uniksa i pojavio.

Tako će Hrvatska u novoj sezoni Eurolige opet imati svog trenera u sedlu. Uz dva pomoćnika, Slavena Rimca u Bayernu i Tomislava Mijatovića u Efesu.

Linker
02. svibanj 2024 12:21