DAMIR SKOMRLJ Cropix
KOŠARKA

Hrvatska predstavila novog sportskog direktor: ‘Vidi se da je Sesar izgradio sustav‘

U istom je danu Hrvatska sredila Irsku i utabala put prema kvalifkacijama za Eurobasket
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 20. srpanj 2023. 16:05

U srijedu je u Opatiji pala Irska (89:49) na startu pretkvalifikacija za Eurobasket, pa su se jutro nakon utakmice secirali dojmovi.

Hrvatska je primila samo pet poena u prvoj četvrtini, do poluvremena 17, otišla već tu na prednost od 40 poena viška, pa je drugi dio bio čista formalnost. Josip Sesar, izbornik reprezentacije se čim je okončana partija s Irskom, okrenuo suboti, kad u Opatiju stiže Luksemburg.

- Pobjeda, i to uvjerljiva je ono što me čini zadovoljim, ali ima tu stvari koje možemo popraviti i u kojima možemo biti još bolji. Odmah nakon utakmice smo se okrenuli Luksemburgu. Igrali su oni EP za manje nacije u lipnju i na temelju tih utakmica radimo analizu, izvlačimo akcije protivnika i individualni skauting. Treba se dobro pripremiti, opet odigrati na visokom energetskom intenzitetu, kako bismo upisali još jednu pobjedu.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

U tom ludom energetskom otvaranju utakmice protiv Irske, svoj pečat dao je i kapetan Roko Prkačin.

- Bili smo uvjerljivi, a očekujem da takvu budemo i protiv Luksemburga. Napunila nas je ova igra samopouzdanjem i to ne može biti loš signal. Sada smo posve fokusirani na Luksemburg, pa tu želimo ponoviti pristup i odigrati dobru utakmicu, kao bismo upisali novu pobjedu u subotu.

Slično je zborio playmaker Goran Filipović.

- Mislim da smo u prvom poluvremenu pokazali kako trebamo izgledati, jer to bio način za koji smo se spremali i način na koji želimo igrati. U utakmici s Luksemburgom se želimo opet kao i protiv Irske nametnuti od samog početka, ali i sve ono što radimo na treninzima prenijeti na parket.

Zadovoljan je i Joke Vranković, glavni tajnik Saveza, koji je ovom zgodom i službeno predstavio novog sportskog direktora Saveza, Jasmina Repešu, čija je funkcija potvrđena u srijedu na sjednici Upravnog odbora HKS-a, održanoj uoči utakmice s Irskom u Opatiji.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

- Zamišljeno je da sportski direktor bude profesionalac koji će oformiti Stručni savjet do jeseni. U vidu suradnje s Jasminom Repešom želimo dobiti širu sliku i kroz trenerske strukture te tako napraviti željeni iskorak. Svima nama dajem u obvezu da do studenog predstavimo sve nove programe vezane uz to. Kad se ukazala prilika, uistinu smo se potrudili da Jasko bude s nama i želimo da ta suradnja potraje kako bismo postavili temelje koji su nam prijeko potrebni. Kroz Repešu smo dobili idealnog suradnika koji može objediniti rad sa svim strukturama nacionalnih vrsta, ali i u radu same trenerske struke.

Jasmin Repeša je, pak, zaključio:

- Lijep je osjećaj biti u bilo kojem obliku član nacionalne vrste i pomoći koliko se može. To je ponos i čast, a takve se prilike ukazuju ljudima za koje se misli da mogu napraviti najbolje. Zahvalio ih se Nikoli Rukavini, Joki Vrankoviću, ali i svim članovima Upravnog odbora na ukazanom povjerenju. Prihvaćam se posla koji je dosta zahtjevan, puno je stvari koje moramo posložiti, ne samo u nacionalnim vrstama, nego i kroz klupske programe, jer želimo napraviti zaokret. Koliko se može, jer sam svjestan financijskih poteškoća s kojima se bore naši klubovi. Svojim iskustvom, znanjem, pa ako želite i autoritetom sigurno mogu pomoći da se skupa krene nabolje - rekao je Repeša.

Na kraju je sportski direktor iznio i veliko zadovoljstvo načinom na koji je odigrala Hrvatska protiv Irske.

- Iskoristio bih ovu priliku da čestitam Josipu Sesaru, njegovim suradnicima i igračima, ne samo zbog pobjede protiv Irske, već i zbog cijelog posla koji obavili u protekla dva tjedna. Vidjela se velika energija, zajedništvo, ali je evidentno da je postavljen sustav pa svi skupa možemo biti zadovoljni. Kako je i sam Josip kazao, uvijek se mogu neke stvari popraviti, a svi oni koji streme najvišim ciljevima, to uvijek znaju - završio je Jasmin Repeša.

Linker
02. svibanj 2024 22:34