Bill Streicher / USA TODAY Sports / Reuters
SIXERSI U EUROPI

HRVATSKI AS U NBA SPEKTAKLU NA STAROM KONTINENTU Dario Šarić: 'Jedva čekam, dolazi mi cijela obitelj i puno prijatelja! Imat ću muke oko ulaznica'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 07. siječanj 2018. 23:14

Nakon što su krajem 2017. godine zabilježili pet poraza, trenutačno su u nizu 3-0, a u posljednjih su pet utakmica izgubili samo u Portlandu, piše Slobodna Dalmacija.

Jedan od najboljih igrača Phile u recentnom razdoblju bio je baš Dario Šarić. U zadnjem slavlju protiv trećeplasirane momčadi zapada, Popovichevog San Antonija, Hrvat je bio gotovo na svom ovosezonskom prosjeku (13,6 poena, 7 skokova). Šiši je Spursima ubacio 15 i dodao 7 skokova.

- Više nego vrijednu pobjedu ostvarili smo protiv San Antonija, koji je dan ranije nadigrao našeg izravnog suparnika New York Knickse. Imali smo, istina, opet šeprtljavu treću četvrtinu, ali na kraju je bilo sve u redu. Probudili smo se u zadnjem dijelu susreta. Ne želim biti lažno skroman, pa ću kazati da sam zadovoljan svojom igrom. Istina, nije bilo kao na dvije-tri ranije utakmice, no nisu ni Phoenix i Denver na razini Spursa – javio se s druge strane „bare“ Dario Šarić.

Nadareni Šibenčanin je, podsjetimo, posebno blistao protiv Phoenix Sunsa, kad je ostvario 27 koševa, četiri skoka i dvije asistencije. Bio je to njegov ovosezonski rekord u efikasnosti. Šarić je bio prvi strijelac Sixersa i protiv Denver Nuggetsa, kad je zabilježio 20 koševa, 9 skokova i šest asistencija.

A u obitelji Šarić ovih je dana naglašena mobilizacija za London. U britanskoj će prijestolnici Philadelphia 11. siječnja odigrati dvoboj s liderom istoka, sjajnim Boston Celticsima.

- Svi ćemo biti u O2 Areni. I otac Predrag, i sestra Dana i ja. Dapače, doći ćemo dva dana ranije kako bi se malo družili s Darijom. I Philadelphija stiže u Englesku već 9. siječnja radi adaptacije. Dovoljno da malo popričamo u živo. Iz telefonskih razgovora je jasno da je Dario, za razliku od prošlog ljeta, dobre volje i više nego zadovoljan svojom igrom - pričala nam je Darijova majka Vesa Šarić.

Šibenski reprezentativac, pak, nije propustio kako se posebno raduje Londonu.

- Kako se ne bih radovao! Ne samo zbog obitelji. Svoj dolazak iz Hrvatske najavili su moji bliski prijatelji, ali i nemali broj hrvatskih prijatelja košarke. Već sad znam da ću imati muke oko toga da svima osiguram ulaznice – oglasio se još jednom Dario.

Sixersi su u ovom trenutku u borbi za osmu poziciju s Bogdanovićevim Indiana Pacersima. Na istoku će se karte za playoff, barem kako sada stvari stoje, dijeliti unutar sedmorke, koju čine Washington, Milwaukee, Detroit, Miami, Indiana, Philadelphia i New York. Boston, Toronto i Cleveland zahvaljujući omjeru, ali i kvaliteti rostera koje posjeduju, praktički mogu mirno spavati.

Konačna će bitka za doigravanje, dakako, krenuti tek nakon All star vikenda, koji se ove sezone održava u Los Angelesu od 16. do 18. veljače.

Linker
03. svibanj 2024 09:59