Miro Bilan je ‘uništio‘ Varese

 /IPA/SIPA PRESS/PROFIMEDIA /ipa/sipa Press/profimedia
VALORIZACIJA 42

Hrvatski košarkaš odigrao najbolju utakmicu sezone u jakoj ligi: Ovo je bila monstruozna izvedba

Miro Bilan trenutno drži prvo mjesto na listi najboljih košarkaša talijanskog prvenstva
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 31. ožujak 2024. 15:57

Nicu Manniona su talijanski ljubitelji košarke bolje upoznali u ljeto 2021. kada je vodio njihovu reprezentaciju do uspjeha u kvalifikacijama za Olimpijske igre i čudesne pobjede protiv Srbije. Mannion se prije toga okušao u Golden State Warriorsima, a nakon reprezentativnog uspjeha preselio se u talijansku košarkašku ligu u kojoj igra dosta dobro.

Mannion je za svoj Varese odigrao odlično i subotnju utakmicu protiv Brescije te ubacio 34 poena uz četiri asistencije, ali je ostao u sjeni hrvatskog centra Mire Bilana. Ovaj Šibenčanin je odigrao maestralnu utakmicu te za 33 minute ubacio 25 poena uz šut 12/15, a imao je 11 asistencija te sedam skokova. Za svoju je izvedbu dobio valorizaciju 42 što je najbolja pojedinačna izvedba ove sezone u bilo kojoj utakmici Lega Basket.

Talijanski mediji s oduševljenjem su ispratili Bilanovu partiju, a portal Bresciacanestro Bilanu je dodijelio ocjenu 9.

‘Visoki igrači Varesea često imaju problem s prekršajima pa je recept Brescije bio posluživanje Bilana ispod obruča u svakoj mogućoj situaciji. Hrvatski kuhar je ispekao vareške pijetlove poput majstora roštilja, a sve je rezultiralo monstruoznom izvedbom. Njegova igra je bila jednostavno nepodnošljiva za igrače Varesea‘, napisali su na Bresciacanestro u opisnoj ocjeni Bilanove igre.

Stranica Backdoor je Bilanu također dodijelila ‘devetku‘ uz riječi kako je on bio nerješiva zagonetka za Varese, a ovo je bila najbolja utakmica hrvatskog igrača koji ima odličnu sezonu s prosjekom od 13,2 poena, 8,5 skokova i 2,6 asistencija uz 65,7% šuta te 33,4% za tricu. Nakon ove utakmice je na prosječnoj valorizaciji 19,8 te je tako sustigao Manniona na prvom mjestu liste za cijelu sezonu, a najbolji je skakač talijanske lige.

- Ovo je bila jako važna i teška utakmica za nas. Oni imaju odličnu momčad i sjajnu atmosferu u svojoj dvorani. Teško je igrati protiv njih, ali uspjeli smo - rekao je nakon utakmice Bilan zbog čije je izvedbe Brescia zadržala prvo mjesto u talijanskom prvenstvu.

Linker
31. ožujak 2024 15:58