VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix
Kraj ljubavi

Hrvatski reprezentativac odbio bogatu ponudu, seli kod bivšeg izbornika hrvatske reprezentacije

Mario Hezonjana krjau ipak neće produžiti vjernost s Panathinaikosom, javljaju grčki mediji.
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 22. srpanj 2021. 16:21

Svi ozbiljni grčki mediji raspolažu s informacijom kako je hrvatski reprezentativac, 26-godišnji Mario Hezonja odbio ponudu Panathinaikosa po kojoj je sljedeće dvije sezone trebao provesti u zelenom dresu.

Panathinaikos je bio klub u kojemu je Hezonja zaključio proteklu sezonu, ljubav s navijačima bila je velika i očekivalo se da bi Hezonja mogao produžiti suradnju. Panathinaikos je ponudio dva milijuna eura za Hezonjine usluge u sljedeće dvije godine, od čega je hrvatski reprezentativac trebao sam platiti Barceloni 400.000 eura kako bi ona skinula hipoteku s njegovog imena.

image
DENIS LOVROVIC Afp

Naime, kad je Hezonja odlazio u NBA, Barcelona je spustila odštetu, s opcijom da ona ima pravo prokupa u slučaju povratka našeg igrača u Europu. I tu se, zapravo, krije kvaka, jer bi Hezonja u dvije sezone trebao zaraditi 1,6 milijuna eura, a to je na razini minimalca u NBA ligi za te dvije sezone.

No, tijekom četvrtka se pojavio epilog ove priče. Mario Hezonja bi trebao u sljedećoj sezoni igrati za ruski Uniks, kojega je prije tri tjedna preuzeo nekadašnji hrvatski izbornik Velimir Perasović, koji je Hezonju imao u reprezentacije tijekom 2015. godine na Eurobasketu. Uniks bi usluge hrvatskog igrača trebao platiti, kako se spekulira, 1,2 milijun eura u sljedećoj sezoni, a usput će ruski klub platiti Barceloni i odštetu u visini 400.000 eura.

Stoga nije čudno da je Hezonja prihvatio ovu puno izdašniju ponudu nego je to bila ona Panathinaikosova, a i trenirat će ga čovjek koji ga neće trebati upoznavati.

Linker
23. travanj 2024 23:57