DAMIR KRAJAC/CROPIX
SAN SVAKOG ZAGREPČANINA

Hrvatski reprezentativac u novoj avanturi: ‘Nogomet me ne zanima, ali bit će lijepo zaigrati za Dinamo‘

Iako se dosad nije micao iz okruženja, stigao je na poziv trenera s kojim je već radio.
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 07. srpanj 2020. 11:17

Nakon što je četiri sezone proveo u Cedeviti, od kojih posljednju i u Ljubljani jer se zagrebački klub spojio s Olimpijom, Filip Krušlin krenuo je u nove izazove. Ovaj 31-godišnjak, uz tu sezonu u Ljubljani te jednu u sarajevskoj Bosni, ionako se do sada nije micao iz okruženja, ali od proteklog tjedna i stavljanja potpisa ugovora sa talijanskim Sassarijem sve se za njega okreće.

Zagrepčanin je stigao do potpisa ugovora s Dinamom, jer tako se zapravo zove Sassari, a to je valjda san svakog klinca zaluđenog sportom u Zagrebu. Ovaj Dinamo je s talijanskog otoka, ali nema veze, Dinamo je to...

- Pa, nikada me nogomet nije nešto posebno privlačio, ali ne mogu reći, to što ću igrati za Dinamo je jedna lijepa stvar.

Stalni kontakt s Pozzom

Kako je došlo do ovog potpisa? Pa za to treba zagrebati u povijest, u onu sezonu kad je Filip Krušlin potpisao za Cedevitu i tu na mjestu pomoćnog trenera zatekao talijanskog stručnjaka. Odmah su njih dvojica kliknuli.

- Da, Pozz je izrazio veliku želju da dođem u Sassari i sve se ovo dogodilo na njegovu inicijativu i mislim da je to zadovoljstvo na obje strane. Meni se odmah to učinilo kao dobra stvar. S Pozzom sam ostao u dobrim odnosima još od onog vremena koje smo proveli zajedno u Cedeviti. I prije nego se odvrtjela ova priča, mi smo bili u stalnom kontaktu, čuli smo se, razgovarali o igračima i taj je kontakt, kažem, bio stalan. Tako, u jednom je trenutku on izrazio želju da ja potpišem za Sassari, ja sam cijelu priču usmjerio na mog agenta Miška Ražantovića i zadovoljan sam kako je sve ispalo.

No Pozzecco, prvi trener ove momčadi, neće biti jedino poznato lice koje će Filip Krušlin zateći u Sassariju. Jer već prošle sezone na Sardiniji je igrao Krušlinov suigrač iz Cedevite i reprezentacije - Miro Bilan.

- Ostaje Miro i sljedeću sezonu, a kako smo on i ja doista dobri prijatelji, kako smo i cimeri u reprezentaciji, baš mi je drago da ćemo opet dijeliti i klupsku svlačionicu. Odmah mi se javio kad je čuo za potpis, kazao da je tu za sve informacije, ispričao mi je dosta stvari o klubu, gradu, općenito me uveo u sve.

A kakva nas sezona čeka? U Italiji bi ona trebala krenuti nešto ranije nego dosadašnjih sezona. Kako talijanski klubovi mahom žive od prodaja ulaznica, nadaju li se tamo sezoni s publikom na tribinama?

- Nemam neku informaciju o tome, jedino što znam da Sassari ima dosta vruć domaći parket. Pozzecco mi je rekao, da s obzirom na ono što zna, kako bi u na početku moglo biti dozvoljeno pola kapaciteta gledatelja na tribinama. No, opet, nezahvalno je bilo što prognozirati jer nas do početka sezone čekaju još dva mjeseca.

Sassari je ove sezone prijavljen za Ligu prvaka, a to natjecanje će Filip Krušlin prvi puta igrati u karijeri. Na papiru Liga prvaka ne izgleda ove sezone slabije od Eurokupa...

- Slažem se, pogledao sam listu klubova, a kad se to stavi na jedno mjesto, djeluje impresivno. Vrlo ozbiljno natjecanje nas čeka s dosta ozbiljnih klubova.

Vrlo brzo u Italiju

Kakve su ambicije Sassarija?

- Nismo pričali još na tu temu, dobio sam samo osnovne informacije o klubu, o momčadi...

A kad kreće za Sardiniju?

- Pa u posljednjem tjednu srpnja, jer ionako većini klubova ove sezone pripreme počinju oko 1. kolovoza.

Filip Krušlin je ispred nove priče svoje karijere. Momak koji je prvom dijelu karijere imao bezbroj problema s ozljedama, od 2014. naovamo, napokon bez ozljeda, živi ono što je ta karijera uvijek obećavala. Potpis ugovora u Italiji je samo jedan djelić tog mozaika.

Linker
25. travanj 2024 07:01