Veljko Mršić
 TOM DUBRAVEC/CROPIX
NOVI STRATEG

‘Hvala za sve što si učinio za klub i Grad‘: Zadar se oprostio od Mršića i odmah izabrao novog trenera

Nakon završetka razgovora s Veljkom Mršićem KK Zadar se oglasio jasnim priopćenjem
Piše: Dražen ŽuraObjavljeno: 15. srpanj 2021. 21:29

Ivan Perinčić novi je trener Zadra, potvrdio nam je osobno lanjski pomoćnik Veljka Mršića kojem je ukazano povjerenje za trogodišnje razdoblje, koliko bi trebao sjediti na jednoj od najužarenijih košarkaških klupa u Hrvatskoj.

Perinčić je protekle sezone u brojnim izostancima tadašnjeg trenera Mršića preuzimao momčad i vodio utakmice, tako da mu nije nepoznato područje, kao i većina igrača koji su potvrdili svoje ugovore s KK Zadar.

- Prije svega želim iskazati zahvalnost Nadzornom odboru kluba na čelu s predsjednikom Ivanom Mijolovićem, što mi je ukazana čast i privilegija da vodim Zadar. Za mene je posebnost više jer smo obiteljski kroz nekoliko generacija vezani uz Zadar. Nadalje, drago mi je što su u klubu prepoznali moj rad u prethodnoj sezoni, istina, u ulozi pomoćnika, ali kako navodite i u velikom broju utakmica kroz samostalni rad, bilo da je riječ o ABA ligi, HT Premijer ligi ili, pak, Kupu Krešimira Ćosića. Također želim iskazati zahvalnost kolegi Mršiću na suradnji u jednoj posve zahtjevnoj i kompleksnoj sezoni u kojoj su ostvarena dva trofeja. Njemu želim sve najbolje na mjestu izbornika reprezentacije Hrvatske - kazao je Perinčić, iza kojeg je rad u Cedeviti, Zaboku, Gorici, kao i reprezentaciji kao pomoćnik Mršiću.

image
Ivan Perinčić
LUKA GERLANC/CROPIX

- Svjestan sam kako odmah moramo svi zasukati rukave i poraditi na slaganju momčadi i stručnog stožera kako bi spremno dočekali početak nove sezone, nadam se u kompletnom sastavu. Moram prikupiti informacije o igračima koji su na tržištu, dok su prvi prioriteti ostanak Dominika Mavre i Justina Cartera, onda ćemo vidjeti na čemu smo - zaključio je Perinčić

Oproštaj s Mršićem

Košarkaški klub Zadar nakon završetka razgovora s lanjskim trenerom Veljkom Mršićem oglasio se kratkim, ali posve jasnim priopćenjem u kojem stoji kako do nove suradnje ova dva subjekta neće doći. I, jasno, iskazuje se zahvalnost Mršiću, koji je osvojio dvostruku krunu sa Zadrom, ali će do kraja odraditi izbornički mandat.

“Trener Mršić napravio je veliki rezultat za Zadar ove sezone, postao je drugi trener u povijesti koji je osvojio Kup i prvenstvo. KK Zadar mu se zahvaljuje za sve što je učinio za klub i za ovaj Grad”, poruka je iz KK Zadar.

Linker
24. travanj 2024 06:53