Jan Vesely i Džanan Musa

 SCREENSHOT
INCIDENT U EL CLÁSICU

Izbacio ga iz takta: Barça i Real borili se za finale, terenom odjekivale balkanske psovke

Sukob Veselog i Muse dogodio se na utakmici polufinala španjolskog košarkaškog kupa
Piše: SNObjavljeno: 18. rujan 2023. 15:18

Nakon uzbudljivog Svjetskog prvenstva, košarkaški svijet se okrenuo klupskim obvezama. Iako je Mundobasket završio relativno nedavno, već su počela neka natjecanja pa je tako madridski Real osvojio španjolski Superkup jučerašnjom pobjedom protiv Unicaje (88:81).

Aktualni prvak Europe tako je novu sezonu počeo s još jednim trofejem, a MVP-em je postao Argentinac Facundo Campazzo. Mogao je to biti i Džanan Musa koji je postigao 13 poena u finalu, a odličan je bio u polufinalu protiv Barcelone kada je bio najefikasniji igrač svoje momčadi s 24 poena.

U ogledu s Barcelonom Musa je imao i ‘obračun‘ s češkim košarkašem Janom Veselijem. Naime, sredinom treće četvrtine Veselý je napravio prekršaj na Musi. Bila je to njegova četvrta osobna pogreška, a kako je smatrao da je Musa taj prekršaj isprovocirao i teatralno pao, Veselý se poslužio neprimjerenim rječnikom u obraćanju košarkašu iz Bosne i Hercegovine.

- J**** ti mater - rekao je Veselý na tečnom ‘našem‘ jeziku što je Musu iznerviralo te mu je uzvratio istom mjerom, također neprimjerenim riječima. Očigledno je Musa zaboravio da je Veselý tri godine igrao u Partizanu, a znamo svi da se strance na Balkanu prvo uči psovkama...

Linker
09. svibanj 2024 05:42