Pau Gasol
 ELIF OZGONCU OZTURK Anadolu Agency Via Afp
JOŠ NIJE GOTOVO?

Jedan od najvećih europskih igrača u 42. godini odlazi iz reprezentacije, ali nastavlja klupsku karijeru?

‘Moram vidjeti, sjesti s obitelji pa razmisliti je li možda vrijeme za neke druge stvari.‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. kolovoz 2021. 10:00

Zaslužili su se oprostiti na najvećoj sceni. Šteta je samo što u olimpijskom četvrtfinalu protiv Amerikanaca nije bilo gledatelja, pa da bučnim pljeskom pozdrave braću Gasol. Pau i Marc oprostili su se od majice Španjolske, a stariji brat zasigurno i od košarkaške karijere. Mada su, a to je i naglasio nakon utakmice, za njega uvijek sve opcije otvorene.

Pau je seniorski debi za Furiju upisao na Eurobasketu 2001, Marc je to učinio baš pet godina kasnije na SP-u u Japanu. Danas je to valjda to. Pau veli da će još sjesti s obitelji...

- Istina je da se opraštam od reprezentacije. Vrijeme je sići s te planine na koju se već 20 godina penjem. Sada mlađe generacije moraju doći, uživati, prepustimo im prostor da osnaže njihovo iskustvo. E sad, još ne znam je li to to za mene što se tiče profesionalne karijere. Jest, ovo je moja zadnja utakmica za reprezentaciju, ali sad ću se posavjetovati s obitelji, vidjeti je li možda vrijeme za neke druge stvari - kaže 41-godišnji rutiner.

Za kraj je zamolio...

- Ova reprezentacija u kojoj sam ja bio sve ove godine trebala bi dobiti zasluženo priznanje. Naravno da bismo mi htjeli uzeti sve trofeje, ali to ne ide baš tako. I danas smo mogli dobiti SAD, bilo bi to fantastično, ali sad ćemo imati vremena sve to probaviti i odmoriti se. Ponosan sam na sve ostvareno - završava Pau Gasol.

Linker
04. svibanj 2024 11:15