LUKA GERLANC Cropix
SIN LEGENDE TVRDI

Jedna od najvećih HR nada: ‘Ako smo takvi talenti kako kažu, onda se mora dogoditi da ‘eksplodiramo‘‘

Mladi kapetan Cibone prošli se mjesec povukao s NBA drafta i tako potvrdio svoj ostanak
Piše: Dean BauerObjavljeno: 16. kolovoz 2021. 15:06

Veliki sin velikog oca. Dobro, svakako i u centimetrima, ali ne mislimo nužno samo na visinu. Roko Prkačin, najmlađi kapetan u povijesti Cibone - u studenom će navršiti 19 - povest će Vukove u sljedeću sezonu. Cibosi su od ponedjeljka krenuli s pripremama za sezonu. Koju, kakvu, koliko uspješno ili s kojim ciljevima, pokušali smo spoznati od Roka. Doduše, ipak smo startali s njim osobno i s onom još prošlomjesečnom vijesti kada se mladi Prkačin odlučio samoinicijativno povući s NBA tržnice odnosno drafta. Za mnoge je to bilo iznenađenje...

- Odlučio sam tako jer sam procijenio da bih mogao sljedeće godine imati bolji plasman, višu poziciju na NBA draftu. Makar, to je sve “ili-ili”. Možda bi bolje baš bio izabran ove godine, ali ovo je bila moja odluka i iza nje stojim. Je li bila prava, ispravna... u ovom trenutku mislim da je. To će tek vrijeme pokazati, to ću znati iduće godine.

fefewfew

S kojim ili kakvim ambicijama ulazite u sljedeću sezonu, sada kada ste ostali u Zagrebu i matičnom klubu? Vjerojatno ste si zadali neke ciljeve.
- Ne bih pričao o vlastitim, više bih pričao o momčadskim ciljevima. Oni su bitniji. Uostalom, vlastiti ciljevi su u mojoj glavi i to ne želim dijeliti okolo, ha-ha. Šalim se. Važniji su momčadski. Ja kao kapetan bih volio da napadamo one momčadi koje su jače. Znači, da ne budemo “kanta za napucavanje” jer se stvarno ove godine, ovo ljeto ABA liga po meni silno pojačala. Hoću da napravimo nešto više neočekivano, napraviti neki veliki iskorak. Mi smo mladi, takva smo momčad i naše vrijeme tek dolazi. Ako smo mi ti talenti, kao što svi misle da jesmo, onda se mora dogoditi jedna sezona u kojoj ćemo mi “eksplodirati”.

image
BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix

Navijači Cibone se detonaciji takve vrste nadaju s početkom jeseni odnosno sezone. Što vama predosjećaj govori?
- Prvo, navijači mogu očekivati jednu veselu ekipu koja će izaći na teren sa smiješkom, ali koja se nikad neće povući ni pred kime.
Dakle, kanite i odlaziti s parketa u svlačionicu opet sa smiješkom...
- I sa stavom!
Sezona još nije ni počela, iza vas je tek nekoliko zajedničkih treninga, no kakva vam se momčad čini? Pristiglo je nekoliko zanimljivih košarkaša, vrijeme će pokazati kakva su pojačanja.

fefewfew

- Mislim da su to sve dobri igrači, isto mladi i drago mi je što smo mi takvi, mladi. Mislim da se stvara i dobra momčad kao družina, kao klapa. To je prvi i osnovni preduvjet za napredak momčadi. Ali osim toga, mislim da su to sve momci koji su gladni napretka. Individualnog, ali i gladni pobjeda kao ekipa, kao momčad - drži kapetan Prkačin.


Mlada momčad sa sobom vjerojatno povlači određenu dozu neiskustva, ali bi valjalo za očekivati energiju više.
- Manjak iskustva je sigurno tu. Neću lagati, svi znamo da je manjak iskustva i naravno da je tako, ali to neiskustvo mislim da možemo pokriti baš s tim nekim drugim stvarima kao što su energija. Mislim i da ćemo s malo drukčijim stilom igrati košarku nego prošle sezone, čak i prošlih sezona u ABA ligi.
Koliko toga možete otkriti sada? Ovo malo intrigira “...drukčiji stil košarke nego prijašnjih sezona...”.
- Mislim da će se sve vidjeti na prvoj utakmici - zaključio je Roko Prkačin.

Linker
06. srpanj 2024 00:12