Joško Vranković, Dean Žaja i Slaven Rimac

 JAKOV PRKIC Cropix
KONFERENCIJA ZA NOVINARE

Joke Vranković: ‘Nadam se da će Split u budućnosti imati veću dvoranu‘

Final 8 najavili su glavni tajnik Hrvatskog košarkaškog saveza Joke Vranković, direktor Splita Dejan Žaja i trener Slaven Rimac
Piše: F. MaršićObjavljeno: 12. veljača 2024. 19:50

Završnicu Kupa Krešimir Ćosić na kojoj domaćin Spit lovi prvi trofej nakon 20 godina na konferenciji za novinare najavili su glavni tajnik Hrvatskog košarkaškog saveza, Joke Vranković u društvu direktora i trenera Žutih, Dejana Žaje odnosno Slavena Rimca...

- Zahvaljujem se Gradu Splitu i Hrvatskom košarkaškom savezu što su nam omogućili organizaciju završnice Kupa - uvodno će Žaja, na čije se riječi nadovezao Vranković.

- Uvijek je lijepo vratiti se kući i izuzetno mi je drago što se završnica igra u Splitu. Ovo će biti sjajna košarkaška fešta, žao mi je što Split nema dvoranu s većim kapacitetom, ali bit će ovo lijepa priredba. Nadam se da će Split u budućnosti imati dvoranu u kojoj će se moći igrati i europske ili svjetske kvalifikacije.

Od jeseni na ‘velikim’ Gripama

Slaven Rimac je pak kazao:

- Želim svima dobre utakmice i da svi ostanemo zdravi. Nadam se da će utakmice biti zanimljive i pozivam sve ljude da dođu podržati, ne samo Split, nego i sve sudionike na ovoj promociji košarke. Što se naše utakmice tiče, moramo imati izuzetnu energiju. Zadar igra čvrstu i fizičku košarku, ovakve utakmice često odlučuju pojedinci. Moramo prije svega pripaziti na trojac Božić, Drežnjak i Mazalin, ali ne smije se potcijeniti ni ostale igrače.

Govorio je trener Žutih i o stanju ABA ligaških ekipa uslijed zgusnutog rasporeda.

- Svi smo u lošem stanju, na nekom prijelazu iz žutog u crveno. Split, Zadar i Cibona su u toj vrsti hendikepa u odnosu na ostale ekipe koje se ne smije zaboraviti. Moraš svaku utakmicu biti spreman jer se znalo događati da trofej uzme netko od koga se to nije očekivalo. Izraz favorit je izgubio značaj, najveći pritisak stavljam sam sebi, naravno da vjerujem u svoju ekipu i nadam se trofeju. Ekipi domaćinstvo mora predstavljati dodatan motiv, ne pritisak.

Josip Vranković prokomentirao ždrijeba u kojem se favoriti sastaju već na startu Final Eighta...

- Vodimo se komunikacijom i pronalaskom najboljeg rješenja, Kup daje posebnu draž, lani su Split i Cibona igrali u osmini finala. Sve ima svoje “za” i “protiv”, vodimo se komunikacijom i ničemu ne robujemo.

Ovih dana se od košarke oprostio i Roko Leni Ukić kojeg će imati priliku pozdraviti i navijači na Gripama.

- Roko je dugo na košarkaškoj sceni, pitali smo ga što misli o svojoj budućnosti. Zasad je skloniji mlađim kategorijama. Želimo priključiti i druga košarkaška imena koja puno predstavljaju u košarci - rekao je Josip Vranković, dok se Dejan Žaja nadovezao:

- Roko je jedan od najvećih igrača koji je igrao u našem klubu.

Žaja je dodao kako je Split kao domaćin spremno dočekao završnicu Kupa.

- Znali smo što nas čeka, u ovo smo ušli svjesno kako bismo povećali izglede za osvajanje trofeja koji bi nam puno značio.

Respektiramo sve ekipe i sigurno je da onoga tko prođe u četvrtfinalu čeka dug put do trofeja - rekao je direktor Splita i najavio mogućnost korištenja Velike dvorane Gripe od sljedeće sezone.
- Već smo poduzeli neke korake. Može se dogoditi da već od rujna počnemo kombinirano korisiti Veliku i Malu dvoranu Gripe.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. srpanj 2024 01:32