AP Photo
KOBE BRYANT

Još malo i mogu u mirovinu!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. srpanj 2012. 12:45

Jedan od najboljih košarkaša svih vremena Kobe Bryant ima još dvije godine ugovora s LA Lakersima. Po njegovu isteku imat će 35 godina, pa bi možda mogao i u mirovinu.

Još su dvije sezone preostale u Bryantovom 58 milijuna dolara vrijednom ugovoru s Lakersima, a što će učiniti po njegovu isteku, 33-godšnji američki reprezentativac još nije odlučio.

- Ima još dosta vremena i puno utakmica za odigrati do tog trenutka. Nakon što odradim zadnju godinu ugovora, pitanje je hoću li još igrati. Ne znam, sve je moguće. Nisam još previše razmišljao o tome, ali možda odem i u mirovinu – poručio je Bryant koji će na Olimpijskim igrama u Londonu nastupiti za Sjedinjenje Države koje brane zlato iz Pekinga.

- Krajem naredne sezone moći ću vam reći što sam naumio. Dosta se puta već događalo da igrači odu u mirovinu pa se vraćaju. Ne bih želio postati dio te priče. Vjerojatno je donošenje takve odluke teže nego se čini jer teško je biti siguran kada je pravi trenutak – zaključio je Kobe.

Obama: Ova je momčad sjajna, ali moj je izbor Dream Team

U posljednjoj pripremnoj utakmici na američkom tlu prije puta na Olimpijske igre u London američki košarkaši nadigrali su Brazil 80-69, a poseban gost bio je predsjednik Barack Obama.



Dugo su se izabranici Mikea Krzyzewskog mučili s Brazilcima koji su imali i desetak koševa viška u drugom poluvremenu. No, tada je stvari u svoje ruke preuzeo najkorisniji igrač NBA sezone LeBron James te s ukupno 30 koševa donio Amerikancima pobjedu.

Kevin Durant je dodao 11, a Chris Paul 10 poena za branitelje zlatnog odličja iz Pekinga koji u utorak putuju u London.

Poseban gost na utakmici bio je američki predsjednik Barack Obama koji se osvrnuo na raspravu u tamošnjoj javnosti koju je pokrenuo Kobe Bryant izjavom da bi ova selekcija mogla pobijediti originalni Dream Team s OI iz Barcelone 1992. godine.

- Ja bih se tu ipak opredijelio za Dream Team. Vjerujem da bi se s tim složila i gospoda Michael (Jordan, op.a.) i Charles (Barkley, op.a.), premda moram reći i da je sadašnja reprezentacija vrhunska – izjavio je Obama za ESPN u poluvremenu utakmice.

- Ova generacija posjeduje nevjerojatan talent. Kobe je pravi sportaš-natjecatelj pa od njega povremeno možete očekivati takve izjave kada se pojavi prilika za njih. Rekao bih da nema razloga zašto nam opet ne bi donijeli zlato s Igara. Samo trebaju biti fokusirani. Što se ovog susreta tiče, ne zaboravimo koliko je Brazilaca uspješno u NBA-u. Našim dečkima je trebalo vremena da uhvate ritam, a ja sam imao osjećaj da ćemo ih slomiti u drugom dijelu – dodao je američki predsjednik.

Linker
21. rujan 2024 09:31