Jure Miskovic / CROPIX CROPIX
ČOVJEK SE NA MORE LAKO NAVIKNE

'KAD STE POSLJEDNJI PUT ČULI DA SE JEDNOM SRBINU SKANDIRALO U DALMACIJI?' Susjede oduševilo 'čudo neviđeno' na ulicama Zadra: Trenutak za sva vremena!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. veljača 2020. 17:13

"Kada ste posljednji put da čuli da se nekom Srbinu skandiralo u Dalmaciji? Nije to tako česta pojava. Posebno poslije svega što se događalo na ovim prostorima proteklih godina. Ali... Ime Stefana Fundića, srpskog košarkaša, cijeli Zadar je skandirao. U finalu Kupa Krešimira Ćosića, Dalmatinci su pred svojim navijačima savladali Cibonu sa 89:76, a u slavlju koje je uslijedilo na ulicama ovog grada, svi su skandirali Fundiću koji već pet mjeseci brani boje Zadra", piše srpski Blic u priči o košarkašu Zadra Stefanu Fundiću, krilnom centru koji je prije pet mjeseci stigao u košarkaški grad.

Ludo je bilo slavlje na ulicama Zadra nakon osvajanja Kupa, a sportsku Srbiju je posebno impresionirala priča o 'popularnom Stipi', i njegovom statusu u Zadru.

Foto: Jure Miskovic / CROPIX
Jure Miskovic / CROPIX CROPIX

"Kada su košarkaši Zadra izašli pred svoje navijače, s balkona im se obratio i krilni centar iz Beograda, koji je karijeru započeo u Beovuku 72, a posle kratkog igranja za Vršac, prešao je u Megu iz koje se krajem 2019. otisnuo put Zadra. Suigrači su ga najavili sa 'naš popularni Stipe', njemu dobacivali uz osmijehe 'sad moraš ijekavicom'.

Osvajanje Krešinog trofeja i veliko slavlje za Blic je opisao i sam Fundić.

Foto: Jure Miskovic / CROPIX
Jure Miskovic / CROPIX CROPIX

"Ha-ha-ha, bilo je stvarno super. Zovu me Stipe od kada sam došao u Zadar. To je dalmatinska verzija mog imena. Šalimo se stalno, svi me tako zovu, ljudi u publici tako navijaju za mene. Novinari su me i u Hrvatskoj pitali kako su me tako svi dobro prihvatili, pa sam im kazao, a i sada to želim naglasiti, i publika u Zadru i ja ne volimo gubiti. To nam je zajednička crta, tu smo se našli. Da budem iskren, od trenutka kada sam saznao da se završnica Kupa igra u Zadru, imao sam predosjećaj da osvajamo trofej", rekao je Fundić i objasnio:

"Stvar je u tome da navijači tamo znaju košarku, razumiju je. I ne možeš ih prevariti. Za pet mjeseci koliko sam tamo nikada nisam doživio nikakvu neprijatnost. Zaista mi je super u Zadru. Čovjek se na more lako navikne".

Linker
19. travanj 2024 22:27