Pau Gasol
 OSCAR GONZALEZ Nurphoto
PRAVA TRANSFER-BOMBA

Kakav zadnji čin veličanstvene karijere: Legenda u 41. godini potpisala za Barcelonu!?

Gasol je bio dva puta NBA prvak, a sa Španjolskom ima 11 medalja s velikih natjecanja
Piše: Tvrtko Puljić, SNObjavljeno: 20. veljača 2021. 19:56

Pau Gasol, koji će ove godine napuniti 41 godinu, stavio je potpis na ugovor s Barcelonom do konca sezone. Iako se o ovom raspletu karijere legendarnog Španjolca spekuliralo, kako je odmicala sezona za tako što je bilo sve manje šanse.

No, velika Gasolova želja je bila oprostiti se od veličanstvene karijere na Olimpijskim igrama u Tokiju i, kako bi uhvatio igračku formu do tada, stigao je dogovor s Barcom. I ne treba sumnjati da će stariji Gasol pomoći. I Barceloni i Španjolskoj.


Gasol je bio dva puta NBA prvak, a sa Španjolskom ima 11 medalja s velikih natjecanja, uključujući tri europska i jedno svjetsko zlato. S OI ima dva srebra i broncu. Bio je najbolji igrač SP-a 2006, dva puta najbolji igrač Eurobasketa (2009, 2015), igrao je šest All Star utakmica NBA lige...

Na ovu temu oglasio se sam Gasol.

"Nakon što sam čuo vijesti iz Španjolske želim reći da sam fokusiran samo na svoj oporavak i da još uvijek nisam spreman vratiti se i igrati košarku. Kada budem imao nešto slično objaviti, to ću i napraviti putem profila na društvenim mrežama", napisao je Gasol putem Twittera.

Linker
07. ožujak 2021 03:24