Vedran Bosnić

 DAVID STOCKMAN Belga Via Afp
PLJUŠTE OSTAVKE

Kolaps sporta u BiH: Nakon rukometnog izbornika Obrvana, iz istog razloga otišao i košarkaški izbornik!

Svoje mjesto u Košarkaškom savezu BiH napustio je i legendarni Mirza Teletović...
Piše: Miljenko KaračićObjavljeno: 08. lipanj 2022. 17:21

Samo nekoliko dana od završetka Lige za prvaka u kojoj je novi prvak BiH postala Igokea ispred Širokog, u Košarkaški savez BiH stigle su zamjerke zašto u Laktašima novim prvacima nisu uručene medalje i pobjednički pehar. Nakon pobjede Igokee nad Širokim prošle srijede, kad je domaća publika pljeskom nagradila košarkaše iz Laktaša, jasno je bilo da će Igokea biti novi prvak. Za potvrdu joj je samo trebala pobjeda nad slabašnom Slobodom.

U KS BiH ostali su rezervirani i bacili ljagu na sezonu bez repova jer je natjecanje "ni po babi ni po stričevima" već "po pravilima" vodio povjerenik Božo Bošnjak. Sve je to ipak palo u drugi plan nakon vijesti o ostavci izbornika Vedrana Bosnića. Prije nekoliko dana on je objavio popis reprezentativaca za kvalifikacijske utakmice za SP 1. srpnja protiv Češke, te tri dana kasnije protiv Bugarske, da bi potom preko odvjetnika zatražio raskid ugovora, jer KS BiH nije ispoštovao svoje obveze.

- Iznenađeni smo. Istina je da postoji dug prema izborniku za prvi kvartal 2022. Sve obaveze iz prethodnih godina uredno su izmirene kao i nagrada za plasman na Europsko prvenstvo. Šokiran sam njegovom odlukom. U svakom slučaju, uskoro bi trebao zasjedati Upravni odbor i izjasniti se o svemu - kaže glavni tajnik KS BiH Amer Čolan.

No, ni Upravni odbor KS BiH neće biti kompletan. Nekoliko sati poslije Bosnića, koji je inače i trener u belgijskom Monsu, ostavku je podnio i dopredsjednik KS BiH Mirza Teletović.

- Zbog nemogućnosti upravljanja i vođenja saveza, podnosim ostavku na sve funkcije u KS BiH - zagonetno je priopćio Teletović, koji očito nema potporu Upravnog odbora KS BiH.

Bivši košarkaš koji je dobio podršku javnosti pri dolasku u KS BiH i koji je svojim angažmanom pridonio rješavanju dijela dugova koje je Savez imao, nije se snašao u strukturi kompliciranog ustroja Saveza. Zanimljivo je, slično se dogodilo i nedavno u Rukometnom savezu BiH, kada je s izborničkog mjesta odstupio Ivica Obrvan zbog neizmirenih obveza Saveza.

Linker
25. travanj 2024 07:28