Mario Hezonja (arhiva)

 STEFANOS KYRIAZIS Nurphoto Via Afp
A SAD - REPREZENTACIJA

Košarkaši Real Madrida srušili najvećeg rivala i osvojili Kup, Mario Hezonja s trofejem stiže u Hrvatsku

Igrači će u ponedjeljak u Madridu proslaviti ukupno 29 osvojeni španjolski kup
Piše: HinaObjavljeno: 18. veljača 2024. 22:41

Europski košarkaški prvak Real Madrid osvojio je u nedjelju Španjolski kup pobjedom od 96-85 nad Barcelonom u finalu odigranom u Malagi.

Hrvatski košarkaški reprezentativac Mario Hezonja proveo je na parketu 11 minuta i postigao 12 koševa. Ovo mu je drugi trofej s "kraljevskim klubom" ove sezone nakon osvojenog španjolskog Superkupa u rujnu. Real Madrid je istovremeno vodeća momčad u prvenstvu i Euroligi.

Za Real su po 13 koševa u finalu ubacili Gabriel Deck, Džanan Musa i Vincent Poirier, a uz Hezonju su po 12 poena ubacili Guerschon Yabusele i Facundo Campazzo koji je proglašen najkorisnijim igračem (MVP) završnog turnira.

Igrači će u ponedjeljak u Madridu proslaviti ukupno 29 osvojeni španjolski kup, a primanja će imati u gradskoj vijećnici i sjedištu regionalne madridske vlade.

Mario Hezonja bi se potom trebao priključiti hrvatskoj reprezentaciji koju u sljedećem tjednu očekuju dvije kvalifikacijske utakmice za EuroBasket 2025., gostovanje u francuskom Brestu 23. veljače te utakmica protiv Cipra u Rijeci 26. veljače.

Linker
27. travanj 2024 16:57