TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix
SADA JE JASNO

Košarkaši Splita saznali suparnika: Protiv ciparskog AEK-a u kvalifikacijama za Ligu prvaka

Košarkaši Splita saznali su suparnike u kvalifikacijama za plasman u Ligu prvaka
Piše: HinaObjavljeno: 07. srpanj 2021. 14:18

Split će igrati protiv ciparskog Petrolina AEK-a iz Larnake u četvrtfinalu kvalifikacijskog turnira za plasman u grupnu fazu Lige prvaka, elitnog klupskog natjecanja pod okriljem FIBA Europe, europskog ogranka Međunarodne košarkaške federacije, odlučeno je u srijedu ždrijebom u sjedištu FIBA-e u švicarskom Miesu.

U slučaju pobjede Splićani će u polufinalu igrati protiv švicarskog Fribourg Olympica. Mogući suparnik Splićana za plasman u grupnu fazu Lige prvaka došao bi iz kruga tri kluba: finskog Salon Vilpasa, rumunjske Cluj Napoce i grčkog Peristerija.

Pobjednik tog kvalifikacijskog turnira, jednog od četiri, završio bi u skupini G s turskom Darušafakom, izraelskim Hapoel Holonom i talijanskim Brindisijem.

Kvalifikacijski turniri će biti odigrani u razdoblju od 13. do 17. rujna, a domaćini još nisu poznati.

U grupnoj fazi natjecanja svaka momčad igra protiv svake, kod kuće i na gostujućem terenu, a nakon šest kola prvoplasirana momčad će se izravno plasirati u osminu finala, dok će drugi i treći iz svake skupine razigravati za drugo mjesto koje vodi u osminu finala.

U grupnoj fazi natjecanja sudjelovat će 32 kluba koji su podijeljeni u osam skupina po četiri, a ždrijeb je bio dirigiran tako da se izbjegne uparivanje klubova iz istih zemalja u pojedinoj grupi.

Grupna faza će započeti 4. listopada.

Linker
06. svibanj 2024 15:25