XAVIER BONILLA Nurphoto Via Afp
NAKON 22 GODINE

Kraj fantastične karijere za legendarnog Grka koji je bacao navijače u trans diljem Europe

Jedan od najboljih grčkih košarkaša svih vremena Vassilis Spanoulis (38) objavio je kraj karijere
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 26. lipanj 2021. 21:55

Iako ga je izbornik Rick Pittino nagovorio da se vrati u reprezentaciju i pomogne Grčkoj u lovu na olimpijski turnir košarkaša, Vassilis Spanoulis (38) je s novom ozljedom zaključio da je vrijeme za odlazak.

I tako je čuveni Billy u subotu službeno objavio kraj legendarne karijere koja je krenula na prijelazu stoljeća u Gymnastikosu iz rodne mu Larisse, nastavila se u Maroussiju, Panathinaikosu, Houstonu i konačno Olympiacosu za koji je Spanoulis odigrao posljednjih 11 sezona.

Vassilis Spanoulis u igračku mirovinu odlazi kao jedan od najvećih grčkih košarkaša svih vremena, europski prvak i svjetski viceprvak s reprezentacijom sad već prije desetljeća i pol, trostruki europski prvak s Panathinaikosom i Olympiacosom (2), uz sve tri MVP titule na tim final fourovima, najbolji strijelac i asistent Eurolige od njenog osnutka početkom stoljeća, najbolji strijelac i asistent Grčke lige otkad je ona profesionalizirana 1992. godine, osvajač sedam naslova prvaka i još četiri kupa...

Ali to su sve samo brojke, Spanoulis je fanove diljem Europe i svijeta puno više bacao u trans zbog svoje igre u kojoj je teško bilo ne uživati.

Linker
07. svibanj 2024 14:06