Marin Rozić

 DAMIR KRAJAC Cropix
VUKOVI NA PREKRETNICI

Legenda Cibone u potpunom šoku, nakon 20 godina napušta klub: ‘Rekli su da ostajem pa sam pročitao da odlazim‘

Bombastične najave iz kluba ponovo su otvorile brojna pitanja na koja nema službenih odgovora
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 24. lipanj 2023. 07:07

Ivan Peković se zove čovjek koji je u četvrtak izazvao "paniku pod Tornjem", kad je kao predsjednik Teoda iz Tivta javno čestitao svom bivšem sportskom direktoru Daliboru Bagariću na istoj funkciji u - Ciboni...

- Tako sam i ja saznao, pročitao sam u medijima da više nisam sportski direktor - reći će Marin Rozić, koji iz Cibone odlazi nakon točno 20 godina, igračkih 17 i tri dužnosničke.

- Nakon što sam pročitao nazvao me direktor Šerić i obavijestio da će Bagarić od sada voditi sportsku politiku, dok me do dva dana ranije, kad smo se posljednji put čuli prije toga, uvjeravao da ostajem na svojoj poziciji.

I to je bilo sve od Rozića, uz kratak dodatak "na kraju me sve ovo nije iznenadilo", što je i razumljivo s obzirom da mu ugovor traje do kolovoza, a o novom se nije pregovaralo...

S druge strane, novi sportski direktor ili "konzultant Uprave za sportska pitanja", kako je to formulirano iz Cibone, Dalibor Bagarić je u dogovoru s klubom "uzeo timeout" za javne istupe do sljedećeg tjedna.

U međuvremenu Cibona s "novom" Upravom, odnosno s ljudima koji su nakon godinu dana "neformalnog" upravljanja klubom konačno i službeno imenovani na svoje pozicije, poput direktora Tomislava Šerića, predsjednika Skupštine Briana Lua, kao i članova Sanjayja Reddyja i Pankaja Shaha, dok je tu ponovo i Mario Petrović koji je prošle godine otišao s mjesta predsjednika neposredno prije nego se klub "ugasio" na dva mjeseca s obzirom da lani u lipnju i srpnju nitko nije mogao dati garanciju kako će bilo što pokrenuti.

Na kraju je "požar ipak ugašen", Cibona je ljetos nekoliko dana prije roka za prijavu u ABA ligi sastavila momčad "u okvirima svojih mogućnosti", odnosno s "osiguranim sredstvima", da bi deset mjeseci kasnije ista bila isplaćena nekih 40 posto, što znači da bi novi akumulirani dug mogao biti oko 300 tisuća eura. Što je opet gotovo dvostruko manje od najvećeg vjerovnika (oko pola milijuna eura), bivšeg sportskog direktora Rozića koji će po odlasku iz kluba vjerojatno "aktivnije" tražiti svoj novac.

Koliki je ukupni dug Cibone, od aktualnog vodstva nije se moglo saznati ni prošle godine kad se spekuliralo s cifrom od pet milijuna eura, kao što ni ovaj tjedan u nemuštom priopćenju nije objavljeno koliki je iznos tog "kritičnog dijela duga" koji je - kako tvrde pod Tornjem - pokriven u posljednjih godinu dana. S druge strane, "slaganje konkurentne momčadi", što je također spomenuto u priopćenju, u okvirima ABA lige košta nekoliko puta više od cca 400.000 eura koje su u Ciboni potrošili ili - preciznije - obećali igračima u prošloj sezoni. Pritom svaki od igrača ima pravo blokirati registraciju novih igrača za sljedeću sezonu, dok se ne isplati prošla. A kako su u Ciboni već krenuli u pregovore oko tih potencijalnih skidanja blokada, uz obećanja da će dugovi biti isplaćeni na jesen, dojam je da pod Tornjem još uvijek nema novca koji investitori "donose" unazad godinu i pol.

Ono što se zna je da će Vukovima uskoro doći novac od Sportskog saveza grada Zagreba, s kojim će se vjerojatno opet "gasiti požar", no, sve ovo što se događa ovih dana neodoljivo podsjeća na sve ono što se u ovo vrijeme događalo i prošle godine.

Ukratko, ista meta - isto odstojanje. Cibona je i dalje na dnu ili vrlo blizu njemu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 13:32