Nikola Jokić

 MILOS VUJINOVIC/SOPA IMAGES/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Milos Vujinovic/sopa Images/Shutterstock Editorial/Profimedia
STRAŠNA UTAKMICA

Luda košarka u Beogradu: Srbija slavila u drami protiv Grka, briljirala dva MVP igrača NBA lige!

Srbi sada u skupini imaju dvije pobjede i tri poraza u drugoj fazi kvalifikacija za SP
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 25. kolovoz 2022. 22:49

U kvalifikacijskoj utakmici za Svjetsko prvenstvo u košarci Srbija je na svom parketu pobijedila Grčku sa 100:94, nakon prave drame i produžetka. Nakon 40 minuta rezultat je bio 87:87.

Najbolji igrač utakmice bio je Giannis Antetokounmpo. Grčki velemajstor utakmicu je završio s 40 poena (14 od 25 pogođenih šuteva), 8 skokova, 5 asistencija, te 2 osvojene lopte. Solidno ga je pratio tek naturalizirani Grk Tyler Dorsey sa 16 poena.

image

Nikola Jokić i Giannis Antetokounmpo

STACY REVERE/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Stacy Revere/Getty Images/Profimedia

Kod Srbije najbolji je bio aktualni dvostruki MVP NBA lige Nikola Jokić. Inače, Antetokounmpo je bio MVP NBA lige dvije godine u nizu prije Jokića. Uglavnom, Jokić je zabio 29 poena (11-16), uz 8 skokova, 6 asistencija, al ii 6 izgubljenih lopti. Jokića su pratili Ognjen Jaramaz (15), Vladimir Lucić (14) i Nikola Milutinov (12). Vasilije Micić igrao je tek 12 minuta u kojima je zabio 9 poena. Čudan izbor izbornika Svetislava Pešića. No, Srbija je dobila utakmicu.

Srbi sada u skupini imaju dvije pobjede i tri poraza u drugoj fazi kvalifikacija za SP, dok je Grčka na tri pobjede i dva poraza.

Linker
19. svibanj 2024 04:52