LUKA GERLANC Cropix
MVP NA POSUDBI

Luka Božić ima novi klub: Najavljivali su ga kao pojačanje za Valenciju, ali tamo trenutno na njega ne računaju

Momka iz Bjelovara čekaju negdašnji svjetski prvak i bivši centar Barcelone
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 16. kolovoz 2024. 16:40

Dvostruki uzastopni MVP ABA lige, najbolji košarkaš na hrvatski parketima posljednje dvije godine, 28-godišnji Luka Božić je ovo ljeto iz Zadra preselio u Valenciju, gdje je najavljivan kao pojačanje za novu sezonu u kojoj će bivši euroligaš igrati u Eurokupu. Međutim, Božić će na debi za Valenciju pričekati jer je sad posuđen novom članu elitnog razreda španjolske košarke, Lleidi. Tamo momka iz Bjelovara čekaju negdašnji svjetski prvak i bivši centar Barcelone Pierre Oriola, finski reprezentativac Alexander Madsen, bivši igrač Partizana i Zvezde Corey Walden...

Nastavak je ovo čudnog razvoja karijere igrača koji je svoje najbolje partije pružao isključivo pod trenerskom palicom Danijela Jusupa, bilo u Zagrebu, Širokom ili najfriškije Zadru, dok se u Valenciji konačno trebao okušati na visokoj europskoj razini. Lleida je pak barem jedna "stepenica" ispod toga, ali opet će Božić imati priliku iz tjedna u tjedan igrati španjolsku ACB ligu koja je pak "stepenicu" iznad ABA lige u kojoj se već dokazao.

Luka Božić je sa Zadrom osvojio posljednja dva naslova prvaka Hrvatske i ovogodišnji Kup Krešimir Ćosić, dok je u ABA ligi prošle sezone ubacivao 19,8 poena, uz 48,5 posto šuta iz igre, te 7,8 skokova i 6,3 asista po utakmici.

Linker
06. rujan 2024 05:06