Zadrani u Omišu poziraju s trofejem
 TOM DUBRAVEC/CROPIX
SRETNI ZADRANI

Mavra: Taj dečko je najbolji stranac s kojim sam ikad igrao; Onuaku: Otkad sam ovdje, mi smo favoriti!

‘Svi igrači, pa i stranci koje smo napalili preko video isječaka, nevjerojatno smo htjeli ovo uzeti‘
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 13. veljača 2021. 20:46

Veljko Mršić je odavao dojam zadovoljnog čovjeka, logično da je bio i malo ispražnjen nakon velike borbe u finalu i osmog trofeja za Zadar u Kupu Krešimira Ćosića.

- Prije svega čestitam Splitu na dobroj partiji, a čestitam i mojim igračima na zasluženoj pobjedi. Vodili smo cijelo vrijeme, najveću prednost od sedam poena držali u nekoliko navrata, ali Split se uvijek vraćao. Mislim da je Split na kraju malo fizički pao i mi smo to iskoristili, pogodili četiri trice. To je odlika dobrih momčadi, pravi potezi na kraju. Od te četiri trice, samo je Jordano šutnuo preko ruke, sve ostale su bile izrađene pozicije.

Prije utakmice je rekao da će pobjedu donijeti momčad, niti jedan individualac.

- Tako je i bilo, zar ne? Četiri trice na kraju su zabila četiri različita igrača. Bursać je imao odličnih trenutaka, Jordano svoju rolu, Mavra također, Carter je vukao u drugom poluvremenu. Izdržali smo i kad je Onuaku ostao na klupi zbog penala, dugo smo igrali bez njega. Momčad je izbacila najboljeg igrača.

S obzirom na kvalitetu obje momčadi, mogla se očekivati neizvjesnost.

- Finala su većinom neizvjesna. U ovoj utakmici se moglo uživati, dobra, gledljiva košarka. Šteta da nije bilo publike, nadam se da se pratilo na televiziji.

Dominik Mavra je slavio žešće od svih u momčadi Zadra.

- Nemam riječi, stvarno. Kako se to namjesti lijepo! Zadranin, kapetan, dvije godine zaredom trofej kupa. Svi igrači, pa i stranci koje smo napalili preko video isječaka od lani, nevjerojatno smo htjeli ovo uzeti.

Odluka je pala tek na kraju.

- Split je bio žilav, nikako nisam nisu dali da prelomimo. Imali smo osjećaj da ih možemo slomiti, a nikako. Na kraju smo vezali četiri trice nakon naše katastrofalne šuterske večeri. U svakom trenutku smo imali strpljenje i ideju, čak i kad nije prolazilo. Nismo upadali u jurnjavu. Da smo imali ovu momčad na početku sezone, bilo bi i boljih rezultata u ABA ligi.

On je u slavlju nakon utakmice grlio Cartera.

- Carter je najbolji stranac s kojim sam igrao, fenomenalan košarkaš i toliko dobro odgojen čovjek, normalan, dobar u dubini duše. On je shvatio koliko nama Zadranima znači ovaj trofej, dao je sve od sebe.

Chinanu Onuaku je izabran za MVP-a finala.

- Igrali smo dobro, obranu, napad, pogodili velike šutove na kraju utakmice, to je prava momčad.

Zbog prekršaja nije previše igrao, ali stigao je pokazati snagu u obrani i napadu.

- Neki faulovi su bili mekano dosuđeni, ali ne smiješ razmišljati o tome nego igrati dalje.

Trener je momčadi dao sedam dana odmora.

- Idem kući, odmoriti se i vraćam se za drugi dio sezone.

Tko će biti prvak Hrvatske?

- Mi smo favoriti otkad sam ja došao ovdje.

Razočaranje u redovima Splita

Ivica Skelin je djelovao razočarano. Kako i ne bi, propala je prva prava prilika za osvajanje trofeja sa Splitom.

- Napravili smo previše pogrešaka da bismo pobijedili. Kad god smo bili blizu za izjednačiti ili prijeći u vodstvo, radili smo pogreške, promašivali čiste zicere ili donosili neke krive odluke, slabo reagirali u obrani. Svejedno, do tri minute prije kraja smo bili unutra i onda su oni pogodili četiri trice.

Samo 70 koševa sugerira da i u napadu nije bilo dobro.

- Bili smo spori, lopta je slabo kružila. To je jedno, ali kako dopustimo da nam na 50:52 naprave 5:0 na samom kraju treće četvrtine? To su pogreške koje su neoprostive.

Onuaku je izabran za najboljeg igrača?

- Onuakua je teško čuvati, bolje smo ga branili nego prije šest dana, ali on je stvarno dobar igrač.

U reprezentativnoj pauzi Split će biti bez pola momčadi:

- Šest igrača nam odlazi, za nas najgore vrijeme. Vjerojatno ćemo biti gori kad nam se vrate, nemamo što raditi.

I kapetan Mateo Kedžo je čestitao Zadranima:

- Zaslužena pobjeda Zadra. Teška utakmica, imali smo dosta padova, više nego dobrih dionica. Na kraju smo izgubili koncentraciju, oni su se odvojili i više se nije moglo stići. Naš problem je bilo što nismo mogli uhvatiti kontinuitet, tako i u posljednjoj četvrtini kad smo došli na minus jedan. Nadali smo se, spremali, dali sve od sebe. Nema se nikome ništa zamjeriti, ali trebat ćemo biti bolji.

Linker
19. travanj 2024 05:41