USC Trojans

 USC TROJANS
USC u GOSPINU POLJU

Mladi Amerikanci na čelu s budućom NBA zvijezdom stižu u Dubrovnik gdje će odmjeriti snage s Crnogorcima

Ljubitelji košarke će imati priliku uživo gledati jednog od najnadarenijih igrača u svom uzrastu
Piše: SNObjavljeno: 10. kolovoz 2023. 13:51

U Dubrovnik za vikend stiže poznato američko sveučilište University of Southern California (USC Trojans) koje će u nedjelju odigrati prijateljsku utakmicu u dvorani Gospino polje. Ulaz je slobodan za sve gledatelje, javljaju organizatori.

U sastavu Trojansa neće biti najveće zvijezde, 18-godišnjeg Bronnyja Jamesa, najstarijeg sina zvijezde LA Lakersa LeBrona Jamesa. Bronny je, naime, na jednom treningu doživio srčani zastoj nakon čega mu je preporučeno mirovanje pa je na odmoru u SAD-u.

Trojansi su najprije posetili Atenu, pa Mikonos u Egejskom moru gdje su odmjerili snage s ABA ligašem Megom iz Srbije, a u nedjelju u 18 sati u Duborvniku će igrati protiv crnogorskog SC Derbyja. Amerikanci će ovu priliku iskoristiti da obiđu dubrovačke zidine i staru gradsku jezgru, te Cavtat i Supetar, otočić bogate povijesti gdje će imati zajedničko druženje i degustaciju hrvatskih specijaliteta.

- Ovo je sjajna prilika za naše studente, sportaše i osoblje da uživaju u jedinstvenom obrazovnom i kulturnom iskustvu u tri nevjerojatna grada. Tri utakmice protiv konkurentnih profesionalnih momčadi bit će neprocjenjive za razvoj momčadi 2023-24.- rekao je trener USC-a Andy Enfield.

U prvoj utakmici na Mikonosu mladi košarkaši Trojana su u dramatičnoj završnici nadigrali srpsku Megu sa 76:73. Iako su igrači trenera Marka Baraća bili u vodstvu većim dijelom susreta, na kraju su ipak bili ‘hladnije glave‘ igrači USC-a.

Uzvrat je zakazan na Mikonosu za petak, 11. kolovoza od 18.00 sati, a nakon toga cijela karavana cijela karavana sveučilišta Southern California seli u Dubrovnik gdje će odsjesti u jednom od luksuznih hotela nedaleko stare gradske jezgre. Ljubitelji košarke u Dubrovniku će imati priliku uživo gledati jednog od najnadarenijih igrača u svom uzrastu u SAD-u, Isaiaha Colliera koji je oduševio u prvoj utakmici protiv Mege s 20 koševa i šest asistencija.

Collier je trenutačno prema ocjenama stručnjaka po rankingu broj 1 u SAD-u u svojoj klasi 2023., a već sad za njim lude NBA skauti jer takvog kompletnog igrača, sjajnih fizičkih predispozicija, kažu, na poziciji playmakera dugo nije bilo.

Linker
03. svibanj 2024 15:32