Irina R. Hipolito/zuma Press/profimedia
VEČER ZA PAMĆENJE

‘Moderni šuter, Draženov nasljednik i krvnik Reala‘: Amerikanac izjednačio rekord legendarnog Hrvata

Šuter Joventuta zabio je osam trica Realu svega 11 dana nakon što ih je zabio 9 u Vitoriji
Piše: SNObjavljeno: 07. lipanj 2023. 07:35

Kyle Guy izjednačio je sinoć rekord koji je bio u vlasništvu Dražena Petrovića.

Guy je američki košarkaš Joventuta iz Badalone koji je briljirao u sinoćnjem slavlju protiv madridskog Reala. Joventut je u doigravanju ACB lige slavio u gostima kod Reala 93:83, a Guy je predvodio najbolje strijelce utakmice s 30 poena, uključujući 8 pogođenih trica. Bila je to pobjeda koja je Joventutu donijela 1:0 vodstvo u polufinalnoj seriji.

‘Kyle Guy, moderni šuter, nasljednik Dražena Petrovića i krvnik Real Madrida‘, piše Marca hvalospjeve Amerikancu rodom iz Indianapolisa.

Postao je Guy tek drugi igrač u povijesti doigravanja španjolskog prvenstva koji je uspio zabiti 8 ili više trica u istoj godini, čime je izjednačio Dražena Petrovića. Šuter Joventuta zabio je osam trica Realu svega 11 dana nakon što ih je zabio 9 u Vitoriji protiv Cazoo Baskonije.

Petroviću je to uspjelo sezone 1988/89 u dresu Reala. Tada je zabio 8 trica Joventutu u polufinalu doigravanja i onda devet protiv Barcelone u finalu.

Inače, najviše trica u pojedinoj utakmici doigravanja ACB lige drži Chicho Sibilio koji ih je zabio 10 1996. godine. Slijede ga Petrović i Guy.

Linker
18. travanj 2024 18:51