Trener Cibone Josip Sesar

 DAVOR PONGRACIC Cropix
IZ CEDEVITINOG KUTA

Mula i Simon prozvali Sesara: ‘To je podcjenjivanje‘; ‘Ovo pravi treneri ne rade, ovo je seljački potez...‘

‘Cibona je zasluženo slavila, ali na Saserovom mjestu ja bih povukao onaj timeout‘, kaže Mulaomerović.
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 18. veljača 2023. 23:24

Damir Mulaomerović je drugi puta uzastopno morao Ciboni priznati poraz u finalu Kupa.

- Zaslužena pobjeda Cibone. Mi smo se primakli na pet poena u trećoj četvrtini, ali Cibona je imala 17 skokova više. Svaki puta kad smo bili blizu, Cibona je zabila. Kapusta i Bundović su odigrali sjajno. Nemam što zamjeriti igračima, rezultat je realan, imali smo nekih grešaka, bilo je i umora. Cibona je bila bolja, mi smo puno patili od Kapuste, imali smo problema i s Bundovićem, Ljubičićem, bila je Cibona čvršća od nas.

Cedevitin trener dao je svoje viđenje sporne situacija na koncu utakmice kad je Josip Sesar pozvao minutu odmora na 32 sekunde do kraja. Mula i Cedevitina klupa shvatili su to kao podcjenjivanje.

- A kako bih trebao doživjeti nego kao podcjenjivanje. Na njegovom mjestu ja bih povukao tu minutu odmora i slavio dvadeset sekundi poslije. Postoje nepisana pravila u trenerskom poslu i tako se što ne radi. Da se krivo na shvati, Cibona je bila bolja, zasluženo je dobila. Imaju individualnu i mentalnu kvalitetu. To na kraju nije se trebalo dogoditi. Nikada neću dozvoliti da netko ne poštuje moje igrače, to neću dopustiti. To se ne radi. Bez obzira kad je zvao tu minutu odmora, pa bilo to i dvije minute do kraja kako kaže...

Kruno Simon je odmah nakon incidenta sa Sesarom prišao novinarima i dobacio...

- Ovo pravi treneri ne rade, ovo je seljački potez...

Na koncu svoje viđenje finala dao je mladi Vito Kučić:

- Na žalost smo izgubili, ali je teško igrati kad protivnik ima toliko veliku nadmoć u skoku. Pokušali smo se vrati, ali nismo mogli.

Linker
05. svibanj 2024 17:52