Nikola Jokić i Boban Marjanović

 ALEX BIERENS DE HAAN/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA
SPREMA SE VELIKI ŠOU

Na utakmicu za Dražena stiže i košarkaška zvijezda iz Srbije: ‘Očekuje vas 2,5 sata vrhunskog spektakla‘

Središnji događaj, 5. rujna, u zagrebačkoj Areni, bit će utakmica Hrvatske i euroligaških zvijezda
Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 29. kolovoz 2024. 13:07

Sve više detalja polako se otkriva, ali organizatori Memorijalne utakmice za Dražena Petrovića najveće iznenađenje još uvijek uspijevaju zadržati za sebe...

- Molim gledatelje da od 20 do 22.30 ne napuštaju svoje pozicije, bilo u dvorani, bilo ispred ekrana, jer ako odete po kokice ili piće, sigurno ćete propustiti nešto bitno. Očekuje vas 2,5 sata vrhunskog spektakla - poručio je Aco Petrović, koji je i predsjednik NO-a Draženove zaklade, organizatora utakmice.

Središnji događaj, 5. rujna, u zagrebačkoj Areni, bit će utakmica Hrvatske i euroligaških zvijezda pod imenom "Team Dražen". Igračima koji su nedavno objavljeni pridodani su Boban Marjanović i Andreas Obst.

- Prema mojem mišljenju, Obst je najbolji šuter, i važno nam je što dolazi jer ćemo imati i natjecanje u tricama. Svi znate da je i Dražen sudjelovao na All-Star natjecanju u tricama. Najbolje tricaše nagradit ćemo novom edicijom Draženovih zlatnika i srebrnjaka - rekao je Aco i dodao

- Javila nam se Barcelona da joj je žao što ne može poslati svoje igrače, jer se tek 6. rujna vraćaju iz Kine. Na svakom koraku vidjeli smo koliko je Draženov duh i dalje prisutan i cijenjen. Svi Draženovi klubovi dolaze nam u jakim delegacijama, svi njegovi treneri, suigrači iz reprezentacije koja je 1989. godine u Zagrebu postala europski prvak, ali i tadašnji suparnici. Naravno, to je i generacija iz 1992. godine, koja je "lajtmotiv" cijelog događaja.

image

Aleksandar Petrović

VANESA PANDZIC Cropix

Odat ćemo i priznanje važnim ljudima iz aktualne košarke. Imat ćemo NBA petorku: Dragić, Dončić, Bogdanović, Šarić i Zubac. Pozdravit ćemo jedinog hrvatskog trenera u Euroligi Tomicu Mijatovića, Svetislava Pešića, Ergina Atamana - nastavio je nabrajati Aco.

Koordinatorica projekta Zdenka Zrilić brine se da sve bude savršeno, počevši od staklenog poda, na kojem će se prvi put u Hrvatskoj igrati jedna košarkaška utakmica.

- Nalazimo se u zadnjoj minuti zadnje četvrtine, u egalu smo, ali ne sumnjam u našu pobjedu. Arena će izgledati spektakularno, kao i događaji koje ćemo imati 4. rujna na Zrinjevcu, te svečana večera za uzvanike.

Glavni tajnik HKS-a Josip Vranković podijelio je jednu intimnu priču...

- Nisam imao priliku igrati ili sparirati s Draženom, ali volio bih istaknuti da niti u jednom isječku ili snimci nisam vidio da se Dražen na išta žalio. Uvijek je bio okrenut prema naprijed, i taj bi se moto mogao prenijeti mladima - rekao je Vranković i osvrnuo se na Acu i njegove razne uloge u organizaciji...

- Moj je prijedlog da sjedne sa Sesarom na klupu Hrvatske, pa da zaokruži i taj dio - nasmijao se.

TKO SE SVE ODAZVAO?

Izborniku Josipu Sesaru za ovu utakmicu odazvali su se Filipović, Radovčić, Junaković, Jordano, Krušlin, Hezonja, M. i D. Drežnjak, Nakić, Prkačin, Branković i Ljubičić.

- Hvala svim klubovima, posebno Breogánu i Splitu, koji isti dan igraju prijateljsku utakmicu u Španjolskoj, ali su Mršić i Rimac dopustili Nakiću, Jordanu i Ljubičiću dolazak u Zagreb - rekao je Aco.

"Team Dražen" vodit će Obradović i Spahija, a na raspolaganju su Marcelinho, Larkin, Dimitrijević, Musa, Obst, Marinković, Blažič, Šengelija, Pierre, Tavares, Lessort i Marjanović.

- Imamo momčad za osvajanje Eurolige - slatko se nasmijao Petrović.

Linker
05. rujan 2024 10:52