Dimitris Giannakopoulos nahvalio je Ligu prvaka i očekuje se priključenje tom natjecanju
 AFP
DEFINITIVAN KRAJ

Najbolji europski klub zadnjih 25 godina napustio elitno natjecanje! Navijači napali gazdinu rezidenciju

U posljednjih četvrt stoljeća osvojili su šest naslova prvaka Europe i najveći su klub u tom periodu
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 11. lipanj 2020. 19:18

Panathinaikos je u dopisu Jordiju Bertomeu, direktoru Eurolige, u četvrtak popodne službeno zatražio izlazak iz Eurolige i raskid ugovora koji je 2015. godine sklopio s Euroligom o desetogodišnjem participiranju tom natjecanju.

Pismo je potpisao Manos Papadopoulos, predsjednik kluba, jedna od osoba koju je naveo Dimitris Giannakopoulos, vlasnik kluba, kao onu koja će se brinuti o klubu. Dok se ne proda, a Giannakopoulos je u utorak rekao da je klub na prodaju i da novi vlasnik treba izdvojiti 25 milijuna eura kako bi dobio na upravljanje gigant europske košarke.

Podsjetimo, Panathinaikos je u posljednjih četvrt stoljeća osvojio šest naslova prvaka Europe i time u tom periodu najuspješniji europski klub.

Postoji klauzula po kojoj bi bilo tko od 11 klubova s A licencom u Euroligi, u slučaju da želi napustiti Euroligu morao platiti 10 milijuna eura, ali u pismo koje je objavljeno na službenim stranicama kluba navodi se da je Panathinaikos na ovaj postupak primoran lošim upravljanjem Eurolige, a da se Bertomeu u posljednja dva mjeseca oglušivao na svaki razgovor na ovu temu s predstavnicima grčkog kluba.

Kako je Giannakopoulos nahvalio Ligu prvaka, očekuje se da se klub priključi FIBA-inom natjecanju. Ukoliko Panathinaikos, pak, napusti Euroligu, prvi kandidat za popuniti njegovo mjesto smatra se bolonjski Virtus, iako neke nade gaji i Partizan, no pitanje je koliko su one realne.

Treba dodati i da je skupina navijača Panathinaikosa napala rezidenciju u kojoj živi Giannakopoulos u srijedu.

Linker
25. travanj 2024 23:42