'BIO JE POSEBAN'

NAJLJEPŠA PRIČA Evo zašto se zvijezda NBA lige poklonila Draženu Petroviću!

Cijelu priču pokrenuo je bivši Draženov menadžer Warren LeGarie, predloživši Curryju da donira dres iz finala za muzej
Piše: Ivan ZrinjskiObjavljeno: 26. lipanj 2015. 10:18

Stephen Curry opako je dobar igrač, ali prije svega velikodušan i dobar čovjek. Najkorisniji igrač protekle NBA sezone i vođa novih prvaka, Golden State Warriorsa, pobrinuo se ovih dana da Muzejsko-memorijalni centar Dražena Petrovića bude obogaćen za novi eksponat, i to jedan od onih koji će plijeniti najviše pažnje.

Dijete puno života

Naime, Curry je Draženovoj majci Biserki poslao potpisani dres koji je nosio na jednoj od utakmica finala NBA lige u kojem su njegovi Warriorsi svladali Cavse u šest utakmica te donijeli prvi naslov u Oakland nakon 40 godina. Budući da se suvenir poput ovog ne poklanja tek tako, mnogi su se zapitali što je MVP-a sezone potaknulo na ovu veliku gestu.

Za odgovor se valja vratiti 23 godine u prošlost kad je Dražen Petrović sudjelovao na natjecanju u tricama tijekom All Star vikenda u Orlandu (uzgred rečeno, vikenda koji košarkaški svijet najviše pamti po povratničkom nastupu Magica Johnsona nakon što se povukao iz lige zbog zaraze HIV-om).

Jedan od Draženovih suparnika bio je igrač Charlotte Hornetsa Dell Curry, otac tada trogodišnjeg Stephena koji je za tatu navijao u krilu Draženove majke. Gospođa Biserka pazila je kako mali Curry ne bi uletio na teren tijekom natjecanja na kojem će i sam sudjelovati (i osvojiti ga) puno godina kasnije.

- Stephen je bio nemirno, simpatično dijete. Bio je pun života, već tada se vidjelo da je poseban - prisjetila se gospođa Biserka u razgovoru za Jutarnji.hr

Hommage velikanu

Naslov najboljeg tricaša na kraju nisu osvojili ni Dražen, ni Curryjev tata Dell, već je on treći put u nizu pripao igraču Bullsa Craigu Hodgesu, ali se malom Stephu gospođa Biserka urezala u sjećanje. 23 godine od All Stara u Orlandu Stephen Curry upravo je ušao u finale NBA lige sa svojim Warriorsima i našao se u razgovoru s Warrenom LeGarijem, čovjekom koji zadnjih deset godina vodi NBA ljetnu ligu u Las Vegasu. Ujedno i Draženovim menadžerom tijekom njegove NBA karijere.

- LeGarie je bio taj koji je pokrenuo cijelu priču s dresom. On je razgovarao sa Stephenom i predložio mu da pokloni dres iz finala za muzej, a on se složio - objasnila nam je gospođa Biserka.

Ne znamo je li obećanje donijelo Stephenu sreću u finalu, ali njegov potez obiluje znakovitošću. Dražen je NBA karijeru izgradio, između ostalog, i na odličnom šutu za tricu. Njegov karijerni prosjek od 43,7 posto četvrti je u povijesti lige, a jedini aktivni igrač koji je na toj listi ispred njega upravo je Stephen Curry.

Tako je veliki igrač koji je karijeru, između ostalog, izgradio na odličnom šutu za tricu, odao najbolji hommage velikanu iz druge generacije. I kad malo razmišljate o Draženu, dođete do spoznaje da je upravo u takvim potezima njegovo najveće nasljeđe. Pokraj svih trofeja, koševa i velikih brojki, Dražen je prije svega bio dobar čovjek. A dobrota i zarazni osmijeh su ono zbog čega njegov duh živi među nama.

Linker
18. svibanj 2024 13:10